日本Being系音樂討論區3

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
睇得出佢全盛時唱歌水準係真功夫,咁走左更加可惜
其實佢出道頭幾年紅左之後
就冇再喺媒體亮相
我幾好奇佢唱歌 CD 有無執得好犀利,但睇呢段片同佢2004現場就幾相信係真聲黎
只係知道姐姐對自己的歌曲要求好高
啲歌要錄到佢自己滿意先收貨

轉動命運之輪錄左最少20個版本
呢啲始終係傳出黎,真正水平真係要靠聽出黎
佢本身唱功只係一般,但大家喜歡佢唔係因為佢唱功

恭喜姐姐精選ZARD FOREVER BEST在榜150週, 銷量邁向二十萬
forever best抵買, 音質又高
估唔到去到今時今日仲賣到接近300隻...
我覺得又冇咩問題, 因為嗰陣係興咁化
反而呢段片睇到姐姐比較外向的一面
我意思係化得唔靚,直情隱藏左佢女神樣
同之後嘅椎名林檎 (我又係 fans) 同宇多田光當然無得比,嗰班係天材黎...
不過我係好鐘意姐姐唱中音把聲,有種男性堅強嘅厚度,就算 2004年 concert 個感覺都係度
希望今年內磨到二十萬
一年賣四千就難啲...
俾埋下年或者得
BEING應該賺得好開心, 碟炒飯炒極都未完
之前HI-RES賣歌BEING又賺唔少...
我其實好鍾意姐姐早期清爽把聲
但2000後期把聲厚左, 我又覺得好有味道
我唔明姐姐版展開雙翼點解要雪咁耐先出
明明好歌一首
官方回應: 未能對應當時錄製大碟主題
頂, 當年戰慄的樂譜套戲完左之後播起呢首歌搞到我眼濕濕...
Being
其實首歌咁正都雪,真係
講起姐姐ALL TIME BEST,其實隻ALL TIME BEST係用左BLU SPEC CD2,音質比平時CD強化不少

希望麻衣都有得出BLU SPEC CD形式的碟
點解姐姐生前無得上紅白?台上表演唔好定係大老闆要保持神秘唔俾佢上?
你睇早期姐姐亮相媒體的片段就會知點解
姐姐好怕羞 非常內向
怕羞 內向
仲要係一個可以完美迴避所有鏡頭既女人
睇Music Station D片就知
但偏偏影出黎係最正
減少曝光都係長戶手段嚟,要吊住fans胃口
B’z 大黒 麻衣都係咁

麻衣2009年開始先多上媒體宣傳
如果計Being歌手身份的大黒 就係2016年開始先多上媒體宣傳

ZARD就90s中期已經開始唔上媒體
姐姐第一張專輯個封面, 其實影得幾好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞