日本Being系音樂討論區3

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
有冇儲姐姐邊隻碟
都係得精選
第一隻買係軌跡
當時日日聽
好彩我冇買呢隻
入門先聽Forever Best

展開雙翼真係超好聽
我鍾意姐姐頭幾隻,仲喺星塵時出的Album

搖滾味
前期既姐姐正到仆街
風格行抒情搖滾
唱腔同後期都有明顯分別
有d歌係精選re take已經變左另一種味道
冇咁rock
Good my loneliness 其中一個例子
Retake? 你係咪指首歌有另一版本

TODAY IS ANOTHER DAY都好神
ALL TIME BEST都收左一半
唱法唔同左
你聽下single version or debut album
再聽下精選version

我記得有幾隻歌都係再錄過
All time best係good-bye my loneliness單曲版本, 冇retake
Wiki話sun&stone有retake

突然 request best同all time best有分別, 編曲同樂器上選用有不同
single / debut album 版本姐姐把聲老牛d
20th anniversary single collection 收錄既版本把聲係柔和好d

冇記錯既話
因為出左太多精選碟

有冇買Forever Best
你真係姐姐忠粉
20th single collection 買左呢隻已經有齊晒所有歌
之後再出 20th album collection 都有可取之處
裡面有兩首demo ,同埋幾首歌有唔同編曲同版本
有永遠英文版

之後being 再出果d已經出到走火入魔
Forever Best 用Blu spec cd2
靚聲碟
估唔到有巴打同我一樣咁留意編曲、用的樂器、唱法

其實姐姐錄首歌都咁多個版本,睇到佢對好音樂的追求
你鍾意原版定feat版
心を開いて 我都好鍾意
Forever Best remaster過啲音質真係
wake me up個造型同埋mv都嚇親我..
記左句歌詞做歌名
我都係某節目中聽過...唔記得係咪出blu-ray嗰節目
新版配合埋動畫op係完美
仲要當時故事係做緊主線同黑暗組織對立, 首歌100% match!
麻衣blog最新消息:
櫻花開的時候有新曲不知是否指三月的柯南op
放風放到咁睇黎上年冇乜歌,佢都開始心急
http://sard-underground.jp/news/2020122401.html

一講起SUN&STONE, SARD新單封面好SUN&STONE
同埋軌跡
feat版rock味重好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞