日本Being系音樂討論區3

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
我隻Request Best係08年嗰隻
入面有段不堪入目嘅Liner Notes
唔止永遠本身,隻album入邊十三隻歌我都好鍾意
Request Best 08我都冇
但07年的其中一個自選集就有
呢隻碟收左好多單曲,就咁睇tracklist會以為係Single Collection
十三隻得WAKE UP MAKE THE MORNING LAST、Brand New Love、I feel fine, yeah同Photograph四首唔係

但我好鍾意
Brand New Love本身原曲太正,所以cover版我亦喜歡

2016 ALL TIME BEST有收WAKE UP MAKE THE MORNING LAST,個曲唔太搶耳,我都聽幾次先喜歡

Photograph個曲聽幾次,好似pray

I feel fine yeah個曲其實唔太啱姐姐唱
展開雙翼個曲好正,加上姐姐版令首歌更特別
點燃心火我又好鍾意,但Being冷待首歌
我覺得今宵は夢を見させて都值得出single而唔係配信
但無計啦始終都係會驚斷頭十
實體單曲YBF到而家都係同柯南合作
TOP 10好安全
勉強入TOP 10都仲可以
不過Being淆底
不堪入目?
講起Liner Notes
07年的Brezza di mare 個包裝好正
https://youtu.be/EIUx939bvP4

有冇巴打好鍾意呢首歌
我認為個曲好SAD
少女の頃に戻ったみたいに 永遠album ver個前奏好好聽
好似個有故事的人唱出呢首歌咁
有兩首同柯南合作的歌
加上Mini Album點題作有麻衣

我諗應該有唔少麻衣粉會入
銷量都希望賣得, 如果唔係又會做下個100% free
aao出碟入週榜TOP 10已足夠
其實真係隻隻album都好鍾意, 好難揀一隻最鍾意
反而麻衣啲album, 我有時都唔可以由頭聽到落尾...
啊, 我想買個模型好耐
但要轉運實在太煩, 成日都冇買...有event的月份如2月或5月我又多數請唔到假...
麻衣啲ALBUM要聽多幾次先會喜歡

ZARD Good-bye My Loneliness MINI ALBUM其實可以拎多首去出單曲,可惜
你點睇展開雙翼呢首
其實生前的ALBUM唔入都好可惜

其實可以放入TODAY IS ANOTHER DAY
request best難得收錄息もできない另一個版本
仲有柔情版hero
加埋隻dvd同埋calendar, 真值得買
有太多live ver, 又重疊左唔少歌
個mv著婚紗嗰幕好印像深刻...其實佢都想好似普通女人結緍生子
三枝就真係做到, 美容生意都好似搞得ok
你指點燃心火?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞