日本Being系音樂討論區3

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
其實都正常, 因為有齊啲歌再買精選好似唔知點咁
除非有特典...
雖然好唔想呢件事發生, 但如果出柯南best + 所有oped, 我願意買2隻
咁啱兩隻精選收的突然都同原版cover唔同
麻衣仲錄緊音
你講起mind games...我突然諗起當年being賣關子話single collection會收錄特別歌...
點知原來係mind games remix...
但算...single collection音質的確提昇左n偣
希望3月6日柯南播第1000集會有驚喜
我唔想為左MIND GAMES而買request memorial,所以一直都冇買
好彩being上年有出再版單曲, 買左MIND GAMES
你有冇聽到分別
點燃心火都係 寧願買單曲都唔買呃錢的Golden Best
點解話呃錢?
Request Best唔少歌有重新編曲, 係買得過
Golden Best好多歌Forever Best都有收
唔想單單為點燃心火而買Golden Best
但收左唔少歌的live版 我有卻步
為左你呢句, 我去搵番隻碟播嚟聽下...
啲人都係為左隻特典dvd...仲要唔同版本
而家睇就係, 不過當年一隻碟收齊哂所有主打係正路嘅
唔計啲live一隻碟都有10首歌,而且都係非主打,我一樣推薦
Golden Best有啲歌都收得唔齊
講起點燃心火, 呢首真係好好彩, 差少少斷週榜TOP 10
明明係好歌, 成績就得週榜第十名
精選計 我認為值得買的有Forever Best、ZARD BLEND II、Brezza di mare
其實出左萬幾隻精選之後, forever best竟然喺冇特典或dvd情況下過到十萬...真係好奇蹟...
麻衣就算係渡月橋都要谷到就嚟斷氣先勉強有幾萬...
點睇宮川新FULL ALBUM有柯南版
Being 同柯南 咁多年合作, 今次FULL ALBUM第一次
aao都係第一次, 不過係MINI ALBUM
Forever Best用BLU SPEC CD2出
亦都係Being當時的第一次

麻衣, 大黒, B’z都冇呢個待遇
咁老實講姐姐啲歌係2000年代開始真係未必會受後生歡迎...
尤其我聽下最近幾年日本人鍾意聽咩歌, 就更加明白點解冇人會再買麻衣啲碟...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞