日本Being系音樂討論區3

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
或者咁講
柯南係目前Being最強的TIE
Being點都會落力宣傳同柯南合作的歌
聽左未
可唔可以比下意見
今日40位
而家Being係咪少左好似以前咁搵歌tie下電視劇主題曲
呢幾年多返TIE DRAMA
有WANDS、SARD、BREAKERZ、RAKURA
Being 90年代中期開始面對歌手流失的慘況,一直都係靠ZARD、B’z撐住,長時間都係靠不宣傳為宣傳的方式做音樂

見到Being好少再搵到好似麻衣咁做得長久的歌手或組合,都會覺得可惜。

我真心覺得佢地的音樂係好高質,唔交行貨,但宣傳方面真係

相比而家年年蝕錢的Avex,Being反而安然無恙,平安渡過,仍然有歌手賣過萬隻碟,好難得,不過佢哋經常食老本
今日38位
今日48位
專輯週榜37位, 2216張
未聽, 最近太忙, 最近反而聽多左西野カナ
佢地仲係想玩90年代嗰種神秘感...
其實佢地真係要認真參考下最近啲年青人鍾意聽咩類型既歌
麻衣之前的歌都有用西野的班底去做
YBF、Strong Heart
過2千...算唔算合格
新人計算係咁
所以特別好聽
我曾經喺bilibili睇過一個video統計being歌手的銷量...(由低至高...)
非常有趣...
我搵得翻啦
https://www.bilibili.com/video/BV14s411z7et?from=search&seid=8620394061542149204
睇完之後一定會有好多感想...
麻衣新曲終於有消息
果然係3月6日柯南新OP ZEROからハジメテ
但會採取配信方式...似乎有所擔心?!

第二個消息係情人節LINE LIVE
Mai.K チョコっとだけバレンタイン配信2021 ~スイーツを作っちゃおう大作戦♡~
我想話我俾錢做會員啲消息都冇收得咁快...官位可否定期將消息SEND俾會員...
ZEROからハジメテ
SAWAGE LIFE 2.0?
睇怕都係驚疫情斷頭10所以只係出配信
但第1000集理應好值得紀念啊
https://www.ytv.co.jp/conan/1000th/
原來出埋中期投票結果
可能好似宮川咁出ALBUM
有柯南版
Being淆底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞