Super Junior 送圭迎赫海相愛相殺討論區(3)

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
https://youtu.be/r7dH84FJtIQ
傻帽對圭圭真係好
但同時諗起其他member 既待遇

Sm中意嘅有幾個特徵
1) 有錢 (要去到始源同秀英o個種lv)
2) 樣靚 (F4)
3) 外來唱將 姐係唔係sm train嘅vocal (太妍同圭)
是說呀圭除左第三項係佢強項之外
其他兩樣佢都唔差 (以sm嘅標準)
我甚至覺得kry就係黎捧呀圭嘅

好慘 諗起大雲同旭只係配襯品
傻帽對圭圭真係好

Sm中意嘅有幾個特徵
2) 樣靚 (F4)
3) 外來唱將 姐係唔係sm train嘅vocal (太妍同圭)

咁又唔好咁講
百貨應百客
Sm捧呀圭唔代表大雲同小旭係陪襯
當時唔興偶像團體唱ost所以先要捆綁銷售姐
圭嘅唱法係大路但唔係唱咩都o岩
所以要三個人先可以互補 (我覺得要加咪敏海同強仁先完美)
而且依家大雲同小旭都搵到自己嘅定位啦
傻帽對圭圭真係好

Sm中意嘅有幾個特徵
2) 樣靚 (F4)

咁又唔好咁講
百貨應百客

圭賢 秋天
大雲 春天
厲旭 冬天
大隊 夏天
完美霸佔四季市場

讓我們一直走花路吧
傻帽對圭圭真係好

Sm中意嘅有幾個特徵
2) 樣靚 (F4)

咁又唔好咁講
百貨應百客

圭賢 秋天
大雲 春天
厲旭 冬天
大隊 夏天
完美霸佔四季市場

讓我們一直走花路吧

雲同旭要掉轉啦
小旭把聲比較明亮
大雲把聲係滄桑 o岩失戀

忠誠!
傻帽對圭圭真係好

Sm中意嘅有幾個特徵
2) 樣靚 (F4)

咁又唔好咁講
百貨應百客

圭賢 秋天
大雲 春天
厲旭 冬天
大隊 夏天
完美霸佔四季市場

讓我們一直走花路吧

花路花路!!
成員介紹
利特 - 隊長
藝名:Lee-Teuk(이특)
本名:朴正洙(박정수)Park Jung-Soo
出生日期:1983年7月1日
身高:178cm
體重:59kg

希澈
藝名:Hee-Chul(희철)
本名:金希澈(김희철)Kim Hee-Chul
出生日期:1983年7月10日
身高:179cm
體重:60kg

韓庚
藝名:Han-Geng(한경)
本名:韓庚
出生日期1984年02月09日
身高:181cm
體重:66kg

[/quote]
藝聲
藝名:Ye-Sung(예성)
本名:金鐘雲(김종운)Kim Jong-Woon
出生日期:1984年8月24日
體重:64kg

強仁
藝名:Kang In(강인)
本名:金英雲(김영운)Kim Young Woon
出生日期:1985年1月17日
身高:180cm
體重:64kg

神童
藝名:Shin-Dong(신동)
本名:申東熙(신동희)Shin Dong-Hee
出生日期:1985年9月28日
體重:90kg

晟敏
藝名:Sung-Min(성민)
本名:李晟敏(이성민)Lee Sung-Min
出生日期:1986年1月1日
身高:175cm
體重:57kg

銀赫
藝名:Eun-Hyuk(은혁)
本名:李赫宰(이혁재)Lee Hyuk-Jae
出生日期:1986年4月4日
身高:176cm
體重:58kg

始源
藝名:Si-Won|(시원)
本名:崔始源(최시원)Choi Si-Won
出生日期:1986年4月7日
身高:182cm
體重:67kg

東海
藝名:Dong-Hae(동해)
本名:李東海(이동해)Lee Dong-Hae
出生日期:1986年10月15日

厲旭
藝名:Ryeo-Wook(려욱)
本名:金厲旭(김려욱)Kim Ryeo-Wook
出生日期:1987年06月21日
身高:173cm

起範
藝名:Ki Bum(기범)
本名:金起範(김기범)Kim Ki-bum
出生日期:1987年8月21日
體重:63kg

圭賢
藝名:Kyu-Hyun(규현)
本名:曹圭賢(조규현)Cho Kyu-Hyun
出生日期:1988年2月3日
體重:68kg

子團介紹

Super Junior-K.R.Y.
Super Junio​​r-K.R.Y.係2006年9月成立,11月5日出道,由圭賢(K)、厲旭(R)及藝聲(Y)組成。

Super Junior-T
Super Junior-T.係2007年2月23日成立,由利特、希澈、強仁、神童、晟敏、銀赫組成,團名T代表Trot。

Super Junior-M
Super Junior-M係2008年4月8日成立,由韓庚、始源、東海、厲旭、圭賢、Henry、周覓組成,後來因韓庚退出而加入晟敏、銀赫。團名M代表Mandarin。

Super Junior-Happy
Super Junior-Happy係2008年6月5日成立,由利特、藝聲、強仁、神童、晟敏、銀赫組成。

Super Junior-Donghae & Eunhyuk
Super Junior-D&E為SJ第五個子團體,由Super Junior兩名成員東海與銀赫於2011年組成並在同年12月16日出道。
東海
藝名:Dong-Hae(동해)
本名:李東海(이동해)Lee Dong-Hae
出生日期:1986年10月15日

厲旭
藝名:Ryeo-Wook(려욱)
本名:金厲旭(김려욱)Kim Ryeo-Wook
出生日期:1987年06月21日
身高:173cm

起範
藝名:Ki Bum(기범)
本名:金起範(김기범)Kim Ki-bum
出生日期:1987年8月21日
體重:63kg

圭賢
藝名:Kyu-Hyun(규현)
本名:曹圭賢(조규현)Cho Kyu-Hyun
出生日期:1988年2月3日
體重:68kg

妖禁錯負評
想講真係好多人 又多子團 整死人
應該仲要Post下youtube link先完整

慢慢黎

慢慢黎

帝王係辛苦啲
我覺得d人未碌到一半就上一頁 長到
我覺得d人未碌到一半就上一頁 長到

直接下一頁 不過可以快啲爆post

圭賢去當兵了!
「大家不要生病,不要哭,要好好過喔!」
「我不在也要聽我的歌,不要讓他們孤單寂寞」

這次去韓國可惜無法與他相見!
這是上一趟相見時工作人員拍下的畫面!
祝福圭賢 平安順利!
2019年退伍見!

大好人對sj 好好

圭賢去當兵了!
「大家不要生病,不要哭,要好好過喔!」
「我不在也要聽我的歌,不要讓他們孤單寂寞」

這次去韓國可惜無法與他相見!
這是上一趟相見時工作人員拍下的畫面!
祝福圭賢 平安順利!
2019年退伍見!

大好人對sj 好好

sj遇到好多好人

做咩事
我諗 就1001
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞