[髮油撚]放低你用緊隻pomade

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
有盒 Arcadian 既WATER BASED POMADE (FIRM HOLD) 用過一次 想問下有冇巴打想用其他野交換下

我想換呀 tg傾?我add你
各位巴打得閑嘅話不如入一入依兩個網睇下有咩唔同

Gary你點睇

各有各做啦

佢老味抄到咁足唔知真係以為你哋個分網
點解你唔出聲叫佢發揮下自己創意自己設計?係要抄你地個網似足9成
推到條撚樣回應下

咪又係shopify啲template,唔好成日批鬥啦

Shopify好啲定wordpress好啲 

兩隻好唔同喎,一個係cart,一個係blog
Wordpress有得加plugin做埋cart,可以自己host可以改code
Shopify專做cart專業啲,只有subscribe無得自己host無得改code咁濟
老mk做咩推番江獸

佢之前好似冇賣
Pomade係咪唔用spray?咁夠hold咩?同埋係咪本身預你可以reshape個頭?

pomade份量夠多同埋用梳嘅話隨時仲硬過spray
不過果d乜柒matte clay/cream 好多時都唔夠hold
要落好多或者補一補/spray

唔該巴打
問多句 有無pomade啞色少少?唔想太令反曬油光咁

waterbased /water soluble pomade開頭上頭會比較光少少不過乾咗之後就開始變返正常光澤
唔係嘅話lockhart matte clay/mm總之個名有clay果類應該都啱你

你waterbased係咪指uwb先
個人覺得新手想試應該試uwb或ob
始終gel-type其實嚴格嚟講唔算pomade
Pomade係咪唔用spray?咁夠hold咩?同埋係咪本身預你可以reshape個頭?

如果係gel-type restyle要加水,但效果都幾麻麻

不過果d乜柒matte clay/cream 好多時都唔夠hold

唔該巴打

waterbased /water soluble pomade開頭上頭會比較光少少不過乾咗之後就開始變返正常光澤
唔係嘅話lockhart matte clay/mm總之個名有clay果類應該都啱你

點解gel type 唔算pomade
不過香港市面賣緊嘅多數都係gel type
有盒 Arcadian 既WATER BASED POMADE (FIRM HOLD) 用過一次 想問下有冇巴打想用其他野交換下

pomp & Co hair cream matte 有無興趣
有冇巴打知pomade >100ml 上唔上到機
有冇巴打知pomade >100ml 上唔上到機

寄艙應該ok
buzz cut
已經麻麻地日日用pomade ge日子
但係唔夠膽剪
老mk做咩推番江獸

佢之前好似冇賣

有賣同佢比既comment麻麻地
之前salon用過隻pomade個罐係黑仔入面啲料係粉橙色
有冇人知係邊隻?

iron ore

No
有冇人知係邊隻?

iron ore

No
個罐都幾高身
各位巴打得閑嘅話不如入一入依兩個網睇下有咩唔同

Gary你點睇

各有各做啦

佢老味抄到咁足唔知真係以為你哋個分網
點解你唔出聲叫佢發揮下自己創意自己設計?係要抄你地個網似足9成
推到條撚樣回應下

講真巴打 知道你想撐張梁記 但唔代表要屌打其他鋪頭 我地太hardsell都只會令佢難做

睇得出張梁記都唔係行呢個路線
再講如果有其他鋪頭做男士Grooming野可以拎多d牌子產品返黎做 做大個餅佢 令香港多d人玩 自然張梁記亦帶多d brand 就做得大 先有進步

如果張梁記係要巴打砌低其他人先上到位 亦都唔值我地追隨Gary gor 左右
係呢到係咁狙擊其他鋪頭只會令新手覺得我地係打手 何必呢? 加上咁做我都覺得好難睇
不如分享多d pomade 比其他巴打仲好

利申: 平時瘋狂幫襯Gary

我原意唔係咁
其實我本身想幫襯佢買arcadian clay pomade
但係我入佢個網度order見到個網抄足晒gary個網
連啲格式版面資料位都抄到一模一樣
所以我先擺上黎俾Gary睇返
平時雖然我都有份笑下其他pomade shop笑下老MK
不過我有時都會支持下佢地
有啲pomade gary無入既我都會幫襯其他有嘅shop例如老MK或者金魚
今次我只係純粹覺得睇唔過眼之前想上緊r生意之後而家個網頁抄到十足

網頁依啲都係抄template
你話r生意,gary都成日叫人上去佢到試
個post搞到成個gary打手post咁,一有其他鋪頭出現就又屌人又笑鳩人,好似冇乜見過有人撐過其他細鋪,我諗有都唔敢係到出聲
咁好咩

唔該巴打

我覺得同以前既定型啫喱呀 髮膠 wax嗰啲差唔多 都係硬到一支支
有冇人知係邊隻?

iron ore

No
個罐都幾高身

layrite?

唔該巴打

我覺得同以前既定型啫喱呀 髮膠 wax嗰啲差唔多 都係硬到一支支

一入手玩gel type都係正常既 始終夠方便又唔洗太多技巧 不過玩耐左真心就試下uwb or even ob啦

唔該巴打

一入手玩gel type都係正常既 始終夠方便又唔洗太多技巧 不過玩耐左真心就試下uwb or even ob啦

已經玩緊uwb開始試ob 依排用緊blackship crystal lake firsthand
一直搵緊機會用easy tiger

我想換呀 tg傾?我add你

巴打等我一陣 我冇用tg 依家dl 定係用其他途徑
uppercut隻綠色 matt pomade 有啲快乾, 有無計可以gel耐d ?
個頭唔好吹乾晒 要濕濕地??
Gary個到mm有冇貨
想買
uppercut隻綠色 matt pomade 有啲快乾, 有無計可以gel耐d ?
個頭唔好吹乾晒 要濕濕地??

Yes
Gary個到mm有冇貨
想買

Yes
Gary個到mm有冇貨
想買

Yes

有冇入chrome?
Gary個到mm有冇貨
想買

Yes

有冇入chrome?

遲下會有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞