Diamond Hand 美股成長區 |歡迎交流 百屌成材

900 回覆
43 Like 14 Dislike
flowalgo

4.9到7.4 ... $1000 / 50% profit
螞蟻上市 有可能又比美國阻礙 take左profit先
我 1.5 食左

樓主好野
恭喜晒
本身都諗住入AMD 90 Call
但冇入

琴日Dip 果下買左SPCE Call

執左兩舊
QCOM 應該上到140
SPCE 之前果排 見到啲call flow 都foresee到啲野

不過太多股 又要返工 跟吾晒

趁tesla渣緊我返屋企果陣 都同大家update 一下

收市前都入左NFLX
今個星期 Semi 呢個sector應該大有作為
Swing左 AMD同TSM

希望聽日個失業report 唔好太難睇
用robinhood開左細acc玩lotto 呢個細acc 主要 會係60~100%左右take profit ... 同我主要account 20~30%就止賺 會有分別
Small Acc 今日有
CRM 10/16 280C @ 0.7
PENN 10/9 70C @ 0.9
TSM 10/16 90C @ 1.5
失業人數比預期差 但係市場冇咩反應 繼續牛
SOLD FB 10/16 272.5 @ 2.02 $50 per contract
樓主啲call 等到下星期?
AMD 有可能 會係個發佈會前 放一半 secure左d profit先
NFLX 而家落左去GAP FILL 等陣應該可以上返去

岩岩入左 2 手 ZM 10/16 500c @ 12.1

食左一半AMD
今晚磨iv
樓主call唔call tsla 23/10

ZM食左 12.3 to 20 $1500 profit
應該唔會玩 個volume細左好多 已經無乜人玩
不過 options 既premium仲係好高 而家有大把其他野好玩過佢
呢D gap up day 最好小心D
所以無入貨 開市入都好少肉食
等緊我隻NFLX 回血
0.8 溝左一溝 NFLX call 如果市場許可既話 相信今日會到價 550

FSLY overextend得太犀利
應該會pullback
115p 10/23
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞