Diamond Hand 美股成長區 |歡迎交流 百屌成材

900 回覆
43 Like 14 Dislike
話說過去年頭果陣初玩美股果陣 乜都唔識 輸左50個
用左4個月時間去玩Paper Money 學番d 基本功
而家有返D信心 拎返一皮野美金出黎 希望慢慢成長返上去

主要睇Support & Resistance 去Day Trade + Swing
主要搵食工具 - ToS + FlowAlgo + Trading View

等陣睇定D個市就開始開波 等陣會慢慢貼倉 同個 每日既P&L
D Trade 唔會好多 主要想Quality over Quantity
歡迎入黎互屌百屌成材
巴打大戶黎, 輸左50個都仲有大把錢玩
我呢D散仔只跟大戶走
9/28第一單
PTON 95P 10/9 @4.15
4個月return幾多
50萬港紙姐
無左一半棺材本 所以唔死得住 再努力搵錢
Over 400% 不過Paper Trade 感覺唔一樣 始終唔係真錢
所以今次小試牛刀 放一皮野入去試下感覺
嚴守Stop Loss 同埋有錢就賺 唔同options 談戀愛
留意緊 SPCE
今日個Call Flow好 Strong

唔記得加圖
輸左50個仲day trade 服左你

其實冇謂同大市作對
輸左50個 先拎1皮黎玩
而家學識止賺止蝕
再輸晒就真係知道自己唔適合掂options
咁多Flow一定跟唔晒既
班大戶收風一定快過我地 如果見到好多Block入黎 代表 佢地要係短時間裡面 fulfill 佢地D order 所以通常有大野發生 跟少少都賺到D premium 既

上個星期五 全部大單都係AAPL 10/2 call 今日就Gap up

講錯勿屌
點解唔揀2/10 反而揀9/10
利申:今個星期應該可以跌到呢個位
而家個市太得人驚
買遠多一個星期 穩陣D
通常 30~40% 就開始take profit
而家係賺錢 唔係賭錢

10% 賺少少今晚有得食大薯條
剩低果手 仲有兩個星期expire 慢慢roll
自己學野慢
唔學返少少基本功 點上返個戰場
之前都試玩過cheddar flow
不過flowalgo UI 感覺好D 同埋 總覺得cheddar flow 慢一拍
SPY Golden Flow 又黎了
GUN

睇下NASDAQ 係咪準備pullback了

QQQ put flow
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞