Diamond Hand 美股成長區 |歡迎交流 百屌成材

900 回覆
43 Like 14 Dislike
跟ching 搵食
琴日入左3張BYND 10/23 177.5 C
今日即走食左50%
樓主點解睇淡nflx 純粹因為IV 高?

走左先 等陣投票 吾知會發生咩事

2.8 to 5 . Almost 100% / 3.8k profit

等啲theta 磨完 晏少少應該會入返
如果今日NFLX可以Close above 500
我會有可能call 不過睇個樣 應該上唔返
下個support 位 485.5 然後 463.5

純狗UP
我上半年因為BYND 輸左好多 以後唔敢玩隻假肉
琴日NFLX ER 搞到D options 太貴 姐係已經 imply左 d volatility 係裡面
唔值得博 同埋我玩ER 無贏過

玩定ER 個價靚到震
跟左少少 走果陣麻煩講一聲

可唔可以講埋背後個原因
Gun
落返來支持位
想問下樓主係點樣睇resistance/support
有冇推薦睇啲咩書 想學嘢
睇返我張470p 23oct
琴日收市正股$525張option $2.25
今日一開市正股$490張option $0.9
IV 100%縮到40幾%
時間值同IV一齊食
真係好彩琴晚入唔到
想好pro咁攞埋張cert有個program叫Chartered Market Technician 唔考只睇佢本書都好有用
11/20 個greeks好靚 個市慢慢上返 去到 ER 果陣 應該可以食唔少premium
同埋DKNG 琴日 個禁賣期完左 都可以hold琴係support 個level

我會係個post度update
我自己上YT度睇video學 靠感覺 睇得多個chart 就慢慢feel到個 s&r level
我想賭下tsla 450c 賭癮發作
個市要快啲升高D 比我入put
去睇下先唔該哂
想問下樓主點睇Zoom
前幾日食左轉500 到580
呢排同tsla一樣插水
我睇到個support位係around 512
如果close below 512 就好難睇
不過今日個volume少左好多 應該跌得差唔多
玩call 既話要等返個confirmation先
Very risky AMZN lotto 3080p @5.9
完全用profit 黎玩

睇衰佢地傾吾掂數
好鬼想call佢
難得回左咁多日
又怕佢繼續比人壓
NIO 10/30 30c
無睇時間跟咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞