Diamond Hand 美股成長區 |歡迎交流 百屌成材

900 回覆
43 Like 14 Dislike

係個small acc入左5手HYLN 85c LOTTO 玩下
班institutional buyer 今日入唔到貨 expect星期一就🚀🚀🚀🚀🚀🚀

呢啲妖股就玩少少 下一個NKLA
呢隻係第二隻Tesla黎
佢打入個EV market 仲係niche market黎
只係霸到一席位 就無得輸
有Follow開佢地Twitter
好似下星期試飛
會吾會又好似上次咁爆炸
果次柒到震
十卜巴打 密切留意 十卜!
lm
又係我 NYC 8:45AM EST 會有news briefing
好大機會係又要Lockdown 又無得返學
入左少少ZM 玩下

BABA 個flow 準備入少少

VXX 上緊

呢個weeklies secure左profit 先
10/05 比VXX嚇左一下 走左ZM
BABA 沿住個Trendline行 似想breakout
Swing左3個星期外既BABA 擺係度煲醋 希望唔好變牆紙

大家留意緊咩股?交流下 比小弟學下野

AAPL 10/23 115c
跌得好比位我入 個support hold得住
不過跌穿112.3就會cut loss

BABA係pullback果陣就好穩
繼續持有 70% profit
臨收市會考慮放少少 secure profit
BABA d call flow 完住唔捨得走
試GUN 一手
iPhone 12 就出都應該無死

Wow
岩岩買完call即賺20%
睇大市圖明天納指有機會沖11500過月壓力點 , 可以試下買定TSLA CALL
多謝棒場
巴打有咩心水
TSLA 成日比我感覺都好妖
短線BABA同HELE
BABA等埋隻螞蟻IPO就不得了
我隻 10/23 call 希望等得切
NVTA 睇起上黎幾有potential 加去watchlist先
樓主張zm call 點
Option block orders are large, privately negotiated orders. They're executed apart from the public auction market.
我通常會跟呢種Type 因為我覺得呢D通常係大戶 長線投資
Orders marked SWEEP are multi-exchange sweep to fill orders.
SWEEP 既話 因為佢地要係短時間咁fulfill 晒全部order 所以通常有大事即將發生 D人係度追貨
Orders marked SPLIT are single-exchange sweep to fill orders.
SPLIT 我通常唔理

純綷個人見解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞