Diamond Hand 美股成長區 |歡迎交流 百屌成材

900 回覆
43 Like 14 Dislike
NIO 同 DKNG 都會Strong hold
DKNG 仲有成個月先expire
所以會買比較遠啲既contract 唔會太擔心

NIO 果方面 個 Strong Support 係 27.02
不過我承認琴日有心急 入早左 如果真係到27.02 左右個level 會avg down
我有咁嘅資金都唔敢買咁多
DKNG條上升軌同100SMA都真係算幾大support
0.47入左Nio, 你Tesla走左未?
tesla 果邊完全係賭錢 所以一開市就走左 無講出黎 通常我無放係 P&L既話 就係賭錢
頭先NIO 又落到去 個support 位 avg down 左 @0.45
DKNG加左

$9.7k
個portfolio既20%左右
仲有一個星期 所以唔太擔心
個momentum 仲係度 只係我入早左
巴打 靚入 仲有成個月時間

QQQ 同 AMZN Daily 都Form緊 Cup & Handle
個AMZN 玩埋今日就唔玩
應該跌埋今日 就可以龍市
同意
呃貨都呃左好耐
今日都似係開始準備轉勢
岩岩入左幾張zm 201030 580,600 call
zm我琴日睇頂背馳喎 似有排跌
ZM 成日都我行我素
同tsla一樣,賭下無壞
今日option flow都好靜下 睇尾市有無返d長call
樓主會唔會DAY TRADE 期仔,定係早建倉等爆邊
聽日會爬下文學野
你多數係到strike就止賺?
通常30%就會take profit
DKNG 已經2.8 其實已經吾錯 可以take profit
琴晚有張3.4 45call冇入到
揀左張nio 30call 30/10
密切留意下
睇好佢妹完爆升?
睇圖似啱啱破下降軌
樓主今日冇操作?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞