Diamond Hand 美股成長區 |歡迎交流 百屌成材

900 回覆
43 Like 14 Dislike
我NIO 確實入早左 太心急
今日SPY目標價 ard 321 上返326 就止賺
TSLA 已經比人離棄左 個Volume已經少左好多
個Volume 唔上返黎 我都唔掂佢
正股重倉左 avg 403
唔知星期一點
今晚又跌,有冇邊隻call得
而家入put 係咪太遲
見今日多左好多 5分鐘圖跌嘅燭大成交 升嘅細成交
穿400就開左沽 稔緊幾時止賺
有我陪你 我有一齊2:1 average down
結果又彈一彈
次次星期五最好玩 先忙
7.06 可以食左隻 SPY Put 先 留番少少 hedge
4.48 -> 7.06 / 57% profit
樓主一注 call / put 用幾多錢?

在下 put 左 TWTR, SAP, QQQ, LOGI
巴打 fat fat
通常 一注係 5 ~ 10% 左右
咁樣個心態會好D

小注左NIO先 下星期會出10月出車量

手上仲有SPY put hedge

DKNG 35.5 strong support 會係呢度0.41 avg down

DIA會等多陣
吾知今日SPY 落吾落到去321.8 呢
GOOG 係度慢慢跌 不過都算hold得好好
DKNG張call +30%個陣聽巴打講走左
有d想入返 不過下星期再算
屌啱啱俾我開到兒家都+100%
DKNG 0.41 avg down到幾多?
下星期一太唔穩 本身都想開spy put 不過都係睇定啲先
10月 成績單 70% win rate 左右 (當DIA同DKNG都衰左)
本金 10K => 60K 左右 ... 36個Trade 500% Profit
entry 有待改善 下次見到有setup都唔會狗衝 NIO呢下嚇死人

輕手過左夜 有 DKNG / DIA / NIO
都係果句 每注最多落你Portfolio 10%至20% 千其唔好All In
每個人唔一樣 每一注唔好超過你portfolio既20%
我入多左10手 而家avg 1.38
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞