Diamond Hand 美股成長區 |歡迎交流 百屌成材

900 回覆
43 Like 14 Dislike
繼續龍市

今日AAPL既Flow 同上個星期五一樣
支持

AAPL 10/09 120c @1.44

跟一跟個flow
樓主今日trade 乜
so far 而家有
PTON 95P 10/9 @4.15 (4.6 走左一半)
AAPL 10/09 120c @1.44

睇大市圖似收市前會跌
AAPL 5-min chart
如果收114.25 以下 就cut loss
呢個市真係好難估
次次都意想不到
不過識止蝕就無咁傷
最近一個月納指圖壓力點都係11200左右, 依家都就差唔幾
如果佢無壓力直沖上12000就真仆得街, 可以等食花生全部人含得撚
options 唔識止蝕 果陣當賭錢咁賭
其實好想PUT佢
不過見到咁多Call flow入黎
都係要睇定D 等到有confirmation先put都唔遲

嚴守止蝕位
邊度可以玩paper trade option?
求教學樓主
留名學野
剩係識naked short put
係香港應該有牛牛都可以玩佢地個模擬倉
哇高手啵
最近short put 賺果D premium 都應該幾正

隻隻IV都咁高
Swing左隻PTON 95P
個大市咁強勢 咁企唔穩係100上邊 同埋 上2星期都比100 reject左2次

如無意外,聽日個市係總統debate前都會回一回...
過左103 就Cut Loss... 目標係下邊 88左右既 Support 線上邊

歡迎互屌
lm

睇下聽日個市點樣 夠bullish既話會入 NFLX 博一博
break到個resistance 就博得過
呢啲疫情股 見到有第三波疫情 話唔定又爆上
10/09 550c 幾抵 收市前都係@1.33
開市後再睇睇最尾入唔入
歡迎互屌
PTON 係100 level 又請食檸檬 🌝

PTON 95p 10/09 @ 3.2 入兩手

Ching止蝕定左2.7?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞