Diamond Hand 美股成長區 |歡迎交流 百屌成材

900 回覆
43 Like 14 Dislike
手渣住咩positions 諗緊博唔博NIO好

都係咁樣20至30% profit 我就會去食
千其吾好貪心
我有可能收市前會入11/20 NIO 玩ER

TSLA 都 on the watchlist
要等下Fed 2點幾講完野 先決定
下次要貪心D
NIO 0.6 -> 2.30 ... 一張contract 食少 140 蚊

個市跌 都好HOLD得住 今次BABA貪心D
巴打我無追實po
然後啱啱追返po 原來同你做咗同一決定
一齊搵錢
GAP FILL 310 TARGET

Diamond巴打都繼續睇好個市嗎?
巴打點睇twitter

十月既P&L 最主要 輸左hedge 果d position
不過成個星期 都龍市 應該買咩都贏
手頭上仲有 DKNG + BABA + FB long position
technical 黎講... TWTR 上邊仲有好大條gap要fill
睇返 之前 咁多次ER 都係大跌再慢慢回返 所以short term都睇好
45~46 係下個resistance
利申 9up
玩gap fill可以睇埋intel
日日咁龍市 其實有啲驚 不過順住個trend走 一唔對路就止蝕應該無問題
INTL 有少少驚 AAPL 星期二發佈會出 Non Intel 版 Macbook 唔知會唔會借勢又隊INTL 一野
等過埋買張遠期d嘅期權坐
龍到有啲可怕
隨時反咬一口好似9月咁
不穩定性好似有啲高
你張FB好似係13/11?
多謝指點 今朝take左profit
分析幾準
收市位小注左PTON long call
唔知點呢
pins回調 之後應該會升返?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞