有無人UG外國名校畢業返到香港人工仲係好低

466 回覆
55 Like 138 Dislike
垃圾就垃圾啦 dse10分都冇過去讀cc直上ucla
現實係人哋屋企有錢高你一等又搵好工呢
吓?
澳洲g8最勁果四五間唔係名校?
澳洲除左ANU sidney melbourne仲有乜好學校
Unsw uq monash..........
你唔好理人哋就係排名高
UST亞洲第一添
邊間排名排ust亞洲第一?
收皮啦
佢哋真係笑鳩最勁果幾間大學都係野雞
你usyd我都係咁話

依家係認真討論嘅時候你同我講上連登你認真就輸了?
收皮啦你凍嘅雞就野雞啦啦冚家剷
USC admission rate同 UCLA and UCB 一樣wo Ching,UG黎講私校嘅教育質素不嬲都勁過公校,公校graduate program 勁research output勁,但係教育質素黎講,professor下下一對幾百人,學生yr4都揀唔到major requirements嘅科。你捻下點解ivy league 嘅Dartmouth, Brown被所有ranking institutuons唱臭,D勁學生點解仲要爭住入?再者,有admission scandal都代表佢係間勁嘅私校ma,你覺得會有家長比錢學生入廢私校咩?
點解要唱臭Brown
美國嘅ranking比較興睇research output多過英國嘅employability and connection,Ivy好多都係UG教學質素高,但D ranking criteria淨係計research能力嘅話,細學校,譬如呢兩間Ivy,優勢就無公立U咁勁。
神學家
brown係我果科係top 20黎
無事嘅,UG唔睇subject ranking淨係睇overall ranking
Overall top 20 都會比人話廢
Subject top 5 先好歷黎講
英國好多野雞大學
去英國回流番來同事做野勁垃圾
咩lse排名仲差過城大啊
咁usyd真係好撚雞,個degree pass曬coursework連hon pro都唔洗做就grad到我有成績有錢都唔撚去澳州讀書啦(而家去攞PR另計,嗰邊做嘢同住係世界第一)

連登仔唔係2大gbus medic就踩到地底泥咁咖啦你第一日知咩,又唔係兜口兜面笑柒你買學位你起曬鋼做乜鳩
我果科top 5 咪 MIT princeton stanford harvard berkeley
澳洲唔係不嬲都可以3年無hon grad架咩
所以咪話囉英美加都要hon就係澳州唔洗,咁都唔雞咩
關雞唔雞咩事
唔通澳洲無hon一定差過係美帝讀書唔過3的人咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞