Bitcoin / Ethereum / Crypto 集中討論區 (4)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
Serum係Solana chain上面嘅project,點解兩者market cap差唔多嘅?
Is Fantom the next ETH?
廢撚過港股 垃圾crypto
Eth 仲未係時間買
Bitcoin 反而係機會
進入悶市時刻
但升左 18%
ETH 336入手to the moon
火療陰推sol , 睇路
宜家玩Uniswap, yearn finance, curve fi. Liquidity Mining.

買bitcoin同eth根本冇分別,兩個走向一樣
320又入咗幾粒
黃色經濟圈應該出token
唔係stablecoin嘅話只會變成炒賣工具
最現實係整港幣stablecoin避開聯繫匯率風險,同埋可以出公海駁入DeFi

但係而家Ethereum一定容納唔到咁多user,liquidity mining同派UNI俾幾萬人都塞咗個network咁耐,其他alternative未夠成熟好難做
17年 1200$買ETH 溝貨溝到80$一路strong hodl一路月供溝貨,依家均價350$ ,仲係冇賺
都有好多其他區塊鏈選擇,唔一定erc20
我知有HKD stablecoin,但好多嘢都未齊備
Ethereum有DeFi都係近一兩年嘅事,我覺得距離mainstream adoption仲有一大段距離

其他chain如果唔兼容EVM淨係要複製Ethereum上面嘅ecosystem都唔知要幾多年,話自己兼容嗰幾隻都係新嘢,L1 run成點都係未知數
睇YFI vault strategy 好正。有governance 唔係炒幣。好有潛力。

諗下咁多衆籌幫手足。不如整個LP 去做好過
其實係玩埋$COVER
ETH2都唔睇好
溝到去$80個時心情如何?
香港人太唔信crypto,幣少D仆街做壞哂嗰朵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞