Bitcoin / Ethereum / Crypto 集中討論區 (4)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
其實hacker劫完幣點洗?wallet code 係鏈上面俾人mon住
結果發現咁多project嘅smart contract有backdoor
Decentralizaiton同Immutability變咗係meme
Uni 係咪收左皮?
next stop 3.7
垃圾crypto咩都升就係佢唔升
唔會 你呢
我自己7就算 累埋你
咁都好啲
依家幾乎見唔到有人敢買 都話defi玩完
啲人對隻野/絕望恐懼最極點你走去買反而可能先係岩
大家係炒炒賣賣 定 buy& hold
有一排用過kucoin去參加搶kcs活動
2017年同幣安齊名 之後比佢大幅拋離
到依家一路係2線交易所
啲人話kucoin一無是處平台幣發展又差
唯一優點就係冇比人hack過 依家連依個都冇埋
eminence好多花生食
估唔到andre cronje都搞到咁
班友仔狗衝入去係抵死嘅
一直覺得smart contract risk被嚴重低估
今日入左少少polkadot 會唔會太遲
當然係啦
有幾多人識睇smart contract
但係見d項目幾千甚至過萬apy
食到launch果下個幣價升仲要可以話必賺咁濟
FOMO太勁
個個驚蝕底要食第一水

DeFi真係太新。我請願等一兩個月 platform/protocol過哂測試先

我宜家先玩uniswap 同yearn
yearn 而家得番個位apy好唔吸引
損失慘重 係咪已經無得翻身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞