Bitcoin / Ethereum / Crypto 集中討論區 (4)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
CEL 你係收息定自己買
為咗收高息點都要買,之後財息兼收
驚佢之後跌到仆街咋 始終altcoin 同埋之前升咁多唔知幾時回調
所以我高位已經出咗少少貨,賺返個本,反正好低買,而家全部都係剩賺返來
Exchange入面應該全部當係USDT冇分類,只有send返出嚟先要specify用Tron定ERC
Binance同KuCoin係咁,未用過FTX
Celsius係咪兩邊補貼緊?
點解做到stablecoin 16% saving rate,任何crypto asset 1% borrowing rate?
比巴打你咁講一講又真係balance唔到條數
會唔會想谷遲D CEL Pay引多d用家先?
或者係佢手持好多Cel所以都賺緊錢

9up
Collateral係重點 佢係ama講過個1%根本唔係佢賺錢既原因
利申:睇好呢隻Cel
但係cel得5%APY
要放stable coin落去賺
CEL升左咪轉番D去USDT/USDC再入番Celsius,最重要係保持到CEL個ratio大過20%,之前因為CEL升,個ratio升到33%,我轉完USDC就變番23%
Celsius入面可以做平台買賣?
依家先知

放幾千落去玩下先
轉去exchange
咩平台可以買賣cel?
用開Binance FTX都似無
間間都話自己就出卡
其實有人吹咩,玩得crypto 預咗高風險
我都等緊,我得張垃圾wirex
CoinMarketCap search
有冇人會玩埋btc futures/options 有咩平台推薦
又開多個wallet
我都係等Binance算 Celsius都ok
Swipe 香港開到,唔見有人講
Btw,自己小心風險
thanks bro
聽講Binance card可以放stable coin係入面
應該穩陣D
Wirex 都可以放dai
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞