Bitcoin / Ethereum / Crypto 集中討論區 (4)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
冇錯,所以大家如果只係想hold幣,記得自己開wallet,記住private key
唔該晒呀
咁有冇wallet可以推薦下?
Kucoin今次都成功渡過,我覺得可以話係實力可以話係僥倖
暫時未破防嘅大型exchange係得Coinbase, Kraken, Bitstamp?
Software wallet:
Ethereum-Metamask (Browser插件)
BTC/ETH/Altcoin-Exodus (PC)
BTC/ETH/Altcoin-Coinbase wallet/ Trust wallet (電話App)

如果想最安全/ 投資金額大就買返個hardware wallet,夜晚瞓覺都安心啲
同一個原理,即係假設我唔見咗隻hardware wallet, 或者壞咗,我都可以用條pk restore返去新wallet,係咪咁?
個人覺得binance應該都算安全,始終partner with visa,visa果邊都會做足due diligence 先同佢玩
yes 可以睇睇#838,private key係用嚟控制blockchain上面屬於你嘅資產
唔係真係存喺wallet入面
想問下買過Cel既巴打 係邊到買最平手續費?
想買夠20% CEL
Uniswap Liquid
跟住係咪要研究Wallet
依家睇緊 本身只係得Binance FTX Celsius
要考慮用咩wallet 姐對security比較緊張 建議買ledger 幾百蚊足夠令你慢慢訓好覺 我自己當crypto係投資 所有assets都係cdc , Celsius 同compound入面
我只係細細地玩
睇緊可唔可以直接過錢去Liquid買CEL
幾細法 crypto好多hidden fee 轉出轉入收費有陣要一百蚊 你玩$1000既話已經去咗十分一 咁唔抵
所以想平平地買夠20%cel
定係乖乖地係Binance挖下礦算
原來Liquid仲喺到,當年買佢咗隻QASH好彩平手走咗
如果strong hold渣都冇得淨
你有幾細法 接受到既放5000落Celsius 我阿妹學生 我都叫佢放 5%
都係幾千左右 但個問題係買Cel
開Wallet要錢 唔想搞
早期玩家我通常在交易所買,想知邊度有可以去睇下CoinMarketCap cel token 頁面
如果真係好少我可以賣啲俾你
但係我都應該要研究下點賣 如果當我想賣
所以我都係自己研究下先
PRO
我睇下邊個exchange好D先
好多支那交易所

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞