Bitcoin / Ethereum / Crypto 集中討論區 (4)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
sh緊btc感受浮潛
自己run node定join人哋staking pool?

除咗lock up冇得賣之外主要係
1. node出錯/ offline可能有懲罰(slashing)
2. staking pool有platform同smart contract risk
大選前好似都係hold番d stablecoin穩陣
FTX ok嘅,美元直入,usd同usdc可以1:1兌換,提幣免費,手續費都平,都多野玩。缺點就屬於比較新嘅交易所,交易量細Binance好多,呢篇文可以參考下
https://kongscult.com.hk/加密貨幣/加密貨幣交易所/ftx申請教學/
新手, 想問localbitcoins 穩唔穩陣, 我見有d要比埋hkid
呢度巴打係咪都係用CEX trade/hodl?
有冇巴打玩defi多,得閒調理下農務
早兩日pickle出個farm幾唔錯哦
我喺dot 4.4個陣買,買完都一直升唔返上去
冇錯
USDC可以直接redeem USD,但唔知香港銀行當你美元外幣定係Circle會轉HKD俾你
止賺走左
Cardano 幣價太沉,搞3年先出staking ,由1.2$跌到0.038再上返依家0.09- 0.1 溝貨溝到好灰放棄左
當然吹到話Eth killer
同仙股毫子股一樣
炒價炒傷左就永不翻身
放手喇
1.2果時應該係17年11-12月
果時咩coin都升到history record high
Bitcoin 20000 eth 1500
都未正式推出 都蝕緊嘅話 比我就等佢正式出先諗放唔放
strong hodl 左3年😫依家放棄溝貨,放響staking pool由佢自生自滅
又梅下梅下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞