Bitcoin / Ethereum / Crypto 集中討論區 (4)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
睇緊
坦白講好多sfc licensed 券商都係咁上下
想問下busd同dai 算唔算risk free?
見binance 呢兩隻算係比較高回報。唔計binance倒閉風險
同埋係咪睇好eth都可以睇好dai?雞同蛋既關係咁理解岩唔岩?
DAI有MakerDAO嘅smart contract risk,歷史比較短價格波動都高過其他stablecoin

ETH同MakerDAO成唔成功我覺得冇必然關係
MakerDAO係Ethereum其中一個Dapp,Ethereum冇咗佢一樣可以成功,相反Ethereum如果解決唔到scalability呢啲Dapp可以轉去第二個smart contract platform,某程度上已經發生緊所以我預期會有新一輪Layer 1大戰
Eth個community咁大 最多都係同佢搭下橋姐
Polkadot Near Solana呢堆囉呢排 睇你計唔計埋BSC
如果係咁揸busd會穩陣啲? backed up binance,我諗住一路長揸等eth跌先會加注
Btc琴晚開始急升左一輪,有冇巴打會追貨
唔知會唔會上返14000
Dbs都落水喇
係咪準備爆升
想問AAX信唔信得過?
佢活期好高
好似係,唔太肯定,係既可能都解釋到btc爆升?加埋避險
跌返哂無事喇
係咪可以入貨等升?
想問下 如果想每個月入幾千蚊去買幣 有無邊間好介紹? 自己又無信用卡 我見有啲可以轉數快交易
咁tidebit 我見佢有門市可以入錢上網買 信唔信得過?
仲有有無人用緊Celsius收息 穩唔穩陣?
有,暫時穩陣
一係nexo,tidebit都係比較少人交易,又收好多手續費
認真佢比到高息過借錢比人你都唔信佢收入剩係借貸收息啦...
成件事係衰在唔透明
Nexo 向無信用卡都可以買到幣?
未試過,只係用嚟收息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞