Bitcoin / Ethereum / Crypto 集中討論區 (4)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
香港人當股炒。 當然就有老千入市搵水魚

花時間去學下protocol. 我對defi 前景樂觀。
not this year
堅持到月供溝貨真係勁
冇咁心浮氣躁開始當儲ETH係一個樂趣,每個月都同自己講1200$都買 冇理由依家唔買下嘛,其實好抵買好平越低越買,到依家都係咁同自己講
努力返工出糧月供其實唔難,萬念俱灰式月供溝貨大法
等到ETH 3.0 都ok
真正有信念
但係V仔自己18年高位賣咗好多ETH
Vitalik又喺度宣傳Augur, 然而個價...
佢真係點名邊隻死邊隻

呢啲先係好心態,我覺得DCA始終係最好策略唔會俾自己情緒影響
好多人buy high sell low真係唔係講笑,好似而家覺得跌市佢又心慌慌

當年crypto winter我揸住一堆LINK,portfolio最低得返入市時嘅3成,到而家升升跌跌一粒都冇賣過

睇返18年2月,,200% profit, 衰on9以為有排升, 唉
nano同omg
咁有無ada同eos?
全部個時熱門股
依家全部跌到
其實印錢越印得犀利crypto唔係越升得勁咩,宜家變咗跟股市升跌
好多國家既經濟活動仲未完全重新開放,令到中央銀行釋放出嚟既流動性未發出最大效用,所以個inflation暫時冇咩大幅度既上升,2021年就可能係呢啲流動性大發威力既時候。。
都有炒過,如果當時有上連登一齊傾下,我可能已經止賺咗
由年頭開始同美股correlation好強
我覺得asset price hyperinflation係避唔到,但冇可能係直線上升08年之後都有幾次大回調,過一兩年個趨勢會好明顯
巴打意思crypto未來一兩年會有大回調?
十鳩幾年前既產物 好難有咩大突破喎
Uniswap 又升返上五蚊樓上

點解你改左名
你d sol賣晒?
no la 連登係最高位果陣仲成班好友
果陣仲一堆人入xrp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞