[親生仔] Google Pixel 討論區 (47) 4a到貨未?Android 11 released 白卡勿入

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
可以啊
效果同用實體sim一樣 冇分別架
其實我問得唔好,但其中一樣你解答左

另外想問 esim 同實體sim做唔做到雙卡雙待?
Pixel 3A或打後只要係Android 10以上就支援雙卡雙待
Pixel 3A或打後只要係Android 10以上就支援雙卡雙待 (1 esim + 1實體sim)
thank you for answering,我唔鐘意esim所以無試過
btw巴打部電話仲係咪咁食電
我焗住用esim因為去旅行都有可能接香港電話 要用esim先可以有位用當地prepaid sim

今日突然正常翻 早幾日食電嘅原兇基本上搵到,係個叫 media storage嘅system app,應該依家an11通病嚟,見Google support forum都有人disable左(用adb)即刻正常翻,等bug fix
但聽上網有人話如果用esim收數據
就接唔到實體卡嘅電話
是否咁樣?
No,一樣雙卡雙待,上面有巴打講左
thanks

有冇人用3台嘅esim?
效果點?
因為做嘢嘅地方只有3台收到
其他台死晒
上行換好似三舊幾
你當一年投資三幾百落去其實都ok
反正部機又冇壞
個殼好蝦人拆
我冇人地拆得咁靚就俾人整算
香港係咪好少電話鋪有現貨 ?行哂成個先達都冇
點解唔美馬訂!
升完 用唔到電腦入野 同個前鏡用lag到用1唔到

利申 Pixel 3 Xl
同一個台既實體sim同esim係接收訊號方面唔應該有分別
因為都係用緊同一set天線接收訊號
同埋得3a打後先support雙卡雙待
你網上見到嗰啲可能係舊款pixel
7:44 AM
Package arrived at a carrier facility
Chicago, IL US
終於比我買到 ?
我趕住用 尋日電話壞咗
啱啱實測完club sim esim, 暫時冇野
有冇去禾禾禾睇過?我睇佢Facebook有喎!
有冇人等緊apple event
想睇apple出咩招
應該同我個原廠殼一齊
係android冇定點,iphone我用3間銀行都係face id
去過先達廣埸嗰間 佢冇現貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞