[親生仔] Google Pixel 討論區 (47) 4a到貨未?Android 11 released 白卡勿入

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
16號落單, 最快都要10月中先到貨
gboard係咁on9 sd埋建議比佢常用字擺前邊都唔L改
不過佢有速成連打功能 我都係會繼續用
逼人用chrome 我用開第三方browser都唔得
最頂唔順係呢個,明明本身Download咗個apps,但佢唔會自動喺番個apps入面開..
連打個 '唔' <- 都要打開個選字表
真係頂佢老母臭閪唔順,上面有巴打推薦cedime, 而家dl試下先

咁我又無咁誇張 cedime好耐以前既apps黎 咁耐無人更新 唔知仲用唔用到
係囉 Google apps入邊開openrice既search result次次都要我揀用openrice apps開定browser開 咁我裝openrice apps黎做咩
點解巴打個唔字係第一
比機會佢 打多幾次應該就識自己擺返係前邊
呢個好似可以set做 open everytime, 咁下次就會自動開喺apps入面
但係有啲係問都唔會問你
認真? 我打過唔少 '唔' 字, 打到燥佢都唔郁wo
home screen最頂個日期wdiget右手邊
有時會有溫度
有時又會無咗
唔知點樣佢先會肯走出嚟
長期有溫度表示你個嘢壞左呀

應該唔係前者果種喇
我an10有時都係咁 等佢一陣唔出黎就reboot 我估係bug

airbag呢
好多人都冇Airbag
pixel 2 上咗11都一排
呢兩日開唔到multitasking pane(由底拉上hold住開嗰個)
原裝android有冇得唔用power button lock screen
無障礙功能選單
有無pixel 4用家升左11就倒水電?得10個鐘
係幾食電
得10個鐘點用…我仲要用得算少。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞