[親生仔] Google Pixel 討論區 (47) 4a到貨未?Android 11 released 白卡勿入

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
但samsung 唔係會同AMD 合作咩? 講到好似好勁咁。
一樓個template冇左回帶#43-#46

我pixel 2升完做Android 11後
YouTube又打橫唔到
kkbox又卡卡地
有時打字(google keyboard)會delay
要restart先解決到問題
平均一日要重開機一兩次
有冇巴絲知點搞(唔想downgrade 好煩)
咁又好少一路講住電話一路上網,但印象中未fail過

係up咗上11先好似跳掣咁
新手問一下意見
買一部3-4000蚊嘅電話做嘢用
買pixel 4a係唔係好選擇

緊係啦
等4a 5G/其他

(本身用iphone)
都係直接買4a算
如果出去買水貨會貴幾多
Case 買邊隻好 爛左好煩 係唔係應該買DEFENCE CASE
有冇巴打會AMAZON CASE 可夾運
Pixel 5 performance worse than Pixel 3............

好似真係唔係咁好咁
價錢都近6千
只係個5G就拉高晒個價
所以我可能買4a 5g,.好似都係4400左右
我上年唔揀4a都係因為佢冇wide angle lens
hsbc 個app update 左,之後唔比我用指紋登入,唔知關唔關用緊4a Android 11事
用android flash tool flash 多次?
amazon $2800直運hk
4a先出咗個幾月
就咁話,等寄到嚟嘅心情都好興奮
我未 up 都用唔到,HSBC On99,抵佢仆街
HSB Citibank 正常無問題

渣打我上左11都仲用到指紋登入
放心一定等到你變佛系
要10月19到11月
black Friday果排肯定仲耐
訂嚟玩吓先,淨係用過初代smart phone嘅android就一直用iphone到而家
我懷疑係呢排搞5G所以cut咗3G啲頻譜
我由上個月開始喺部HTC 10仔已經有呢個問題
換咗4A情況依舊
換咗4A
今日再打多個電話, 都係同我default 開個speaker!!

講起miss 電話, 我有啲電話入嚟但冇響, 過後就show咗miss call , 但唔係block 咗嘅contact
應該係台同機唔十卜多啲
我用4A,打電話/ 接電話時多數唔會由4G跳落3G,會直程冇埋network,搞到佢打出一個電話前要轉channel,搞勁耐
可能十次有一次先識落3G
應該話冇咗cellular data先啱,係接收到有network
我懷疑係呢排搞5G所以cut咗3G啲頻譜
我由上個月開始喺部HTC 10仔已經有呢個問題
換咗4A情況依舊
Sor
應該係4
呢樣就可以同肯定係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞