[親生仔] Google Pixel 討論區 (47) 4a到貨未?Android 11 released 白卡勿入

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
首先咩叫spec差幾年?
手機分高中低階機,唔係低階中階就代表落後
仲有你最後個問題,因乜嘢令到你覺得4a要追得到人哋嘅旗艦機?
Pixel 4a 用家留名
真心, 你唔好用pixel啦, 用翻3叔/iPhone 啦
對住呢d人, 直接話佢知pixel 係垃圾唔好用就得, 打多個字都浪費時間
唔好意思,我真係認為影相係有過之而無不及
呢度有冇人用緊其他android 機做主力但買多部4a劣9做後備機?

我用緊sony x1m2但都對4a有興趣
Pixel 4a係sell性價比嘅中階機王
日常夠用就算
如果部機勁到可以同成八九千嘅三叔比
佢就唔會賣$2000幾呢個價
我用緊x1m2
亦有部3a做緊後備
Very nice
其實我真係想買部旗艦機。但未有一部值得買,不甘心買Note20U
用緊Samsung Note8
至於打啲咩Game, 之前玩 第五人格果D
黎緊想打LOL
Note20U除咗貴之外
有咩令你唔甘心
師兄! 唔係呀, 我無話4a要追旗艦, 我唔係入錯Group呱
我以為可以講所有Pixel, 不單是4a

可能我真係on9, Pixel5...係中階機?
Sorry, 我以為好似Note 20, Note Utra
Pixel5=Note20 哩個Level
算係旗艦, 因為見佢新發佈
講到尾 佢就係想3千唔使買部旗艦機
spec又唔可以落後,OS要寫得好,最好所有嘢要貼近部note20u
你講pixel 5嘅話就更加唔會落後幾年啦ching
唔好理佢啦,呢D人死返去用iphone samsung咪好
765g係2019q4出,865係2020q1,其實呢d都google到
貴之餘, 佢講3代update唔係咁鍾意

身邊朋友話iphone8仲好爽
而亦有朋友仲用緊Pixel XL
都碌過下, 仲好順, 但佢就唔打機, 問唔到啲咩
其實都想入部旗艦Pixel, 但等到頸都長

點解唔入Note20U除左3代update之外
就係唔想...不是iphone就係Samsung
咁可能我真係on9
因為見話最新既U出緊865+
一出個7字, 我就自動轉為 中階U
sorry
近排唔知點解呢度有啲燥底請見諒

你所指spec差唔太清楚你係指緊邊一方面,如果係pixel 4, 其實係用flagship soc, 所以應該冇咩問題,黎緊pixel 5就真係答你唔到,始終好似有啲唔同以前個取態
下? Pixel 系列都係3代update ga, 唔鐘意點解仲想入pixel?
Birdybirdy巴打進度如何
扣錢到出貨要幾耐?
洗咩考慮咁多 鐘意用邊部 用得順咪用囉

傾電話傾到咬來咬去為乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞