『薪火post』BNO 續期資訊(102) 抵壘政策之有護照未

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
想問一個情況
係咪收齊文件佢先會開始寫being processed ?

因為我既情況係
佢8月1號簽收左
8月3號send e-mail俾我話我缺文件,但冇話缺咩文件
咁我因為一直都係check 個網站進度,所以miss左呢個email
之後我發現個email之後,就可能係副簽個部份我無提供
就補返封email俾佢地 ,email address 係用check 有冇bno 果個
因為都搵唔到佢地其他email address ,但又唔知可唔可以咁補,因為係齋用email 而唔係寄封實信俾佢地
但係9月1就轉左做being processed
搵到officier得閒處理先會轉being processed
冇countersign要後補會有另一個status
你望清楚你3號收既email內容係講乜
好可能只係system既 auto email

1號簽收無乜可能3號已經有人睇你文件
有相有簽名個張表
唔該曬
睇佢又打殘體字又打哂書面語又用快遞呢d字眼
佢望落有d似auto mail
可能係我因為整左2個月 然後先寄既關係
不過奇怪在係1號簽收左 3號先俾呢封mail我

內容如下
We haven’t received all the documents we asked for. We can’t complete your application without them.

What you need to do
Send us your documents
Check what you need to send at: https://www.passport.service.gov.uk/track

Send them to us at the following address, you don’t need to include a covering letter.
你地呢道問野真係麻撚煩。又分呢樣又分果樣.唔答就算無須攻擊我係大陸撚
你第一日上連登?用殘體字已經大罪啦,關呢個po咩事?
我真係好鳩耐冇撚上連登。search到呢度有相關post 咪問吓姐。我只識用手寫輸入,我又真係唔撚知到呢道原來只可用繁體失覺晒
躝啦 反大灣區好
連最基本既禮貌都唔識 仲要話我地麻煩
某国人係咁 去人地國家要人地就番佢語言
每個人有都有可能唔同,至於想夾埋一齊寄,可睇doc!

頭兩版係指引,基本上連印唔使印出嚟!只需要交有相簽名嗰版!
謝謝,我uncle 去到dhl 俾職員話佢唔齊,佢就好驚打黎問我
有幾麻煩?香港人寫正體字,講廣東話,天經地義嘅日常生活嚟!如果係揸bno嘅,仲點會寫得出匪字匪話?手寫唔係籍口,有啲嘢入咗心肺融入咗日常生活,ccp與你同在不可分割了!既然咁唔習慣,仲要bno嚟做乜?大灣區生活寫意操b都自在啲,揸bno俾人當做間諜,被屈叫雞就唔好啦!btw97前有無登記過bno先?
想請教大家:用DHL寄左文件過去差不多一個月,但網上check 進度仍未有update (DHL 記錄顯示對方已收),請問有咩方法可以聯約申請部門
睇頂置
我真係唔明,寄DHL 嘅尊貴客戶,梗係叫人上門收啦,點解要落門市咁麻煩呢!

職員盡責提,實際客戶要點做就點做!嗰兩版多餘嘢嚟,我成日話想寄平啲,要減紙減重,雙面印係基本,多餘嘢亦唔好放落去,hmpo無咁多空間擺,PE 亦無時間睇埋啲無謂嘢!我唔知佢哋有無要求,正常呢類工作,睇完每一版,有過目嘅必須initial ,呢個就係英國以前一直傳落嚟嘅制度,不過依家電子化晒,真實操作係點唔會有答案。總之唔好放無謂嘢落去,就最幫到PE 手。
等多一個月啦
724寄,821 先有update received
跟住又繼續黑洞
咁慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞