『薪火post』BNO 續期資訊(102) 抵壘政策之有護照未

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
唔洗住! 你出年年中續都未遲啦
今日收到BNO新証
但出世紙正本冇寄返比我
睇DOC
係咪要去追返
睇DOC啦
要呀 要去英國問下
你唔睇doc先
咁多位巴絲,我持有一份Certificate of Registration as a British Citizen的文件,準備第一次申請 British Citizen 護照,想問下有咩手續/文件?係咪要親身去領事館申請?我見頭版份doc主要講申請BNO。感謝🙏🙏
BC用同一個system申請
係wo, 要去liverpool個HMPO度排隊拎飛問, 張飛no大過50仲要第二日再去過添, 唉, 諗起就覺得麻煩
張bc cert係你名?你照入系統申請,揀首次申請,俾齊系統所有要求文件正本,包括手上bc cert!成個程序同我哋搞bno一樣!
張cert係我名,好的,thanks!
DX>dhl,咁未到dhl又點俾sms你?
由於hmpo有遺失正本前科,為減風險,請於所有文件上標示pex no,以免散失。
既然有tracjing就可以聯絡dhl,預約時間或改地址,而且你都會日日mon住份件去到邊,幾時短訊通知都唔重要啦。
岩岩叫人要搵人副簽?如搵唔到可以點?
搵,唔可以話搵唔到。
一大班7月process都未批啦,你慢慢等
諗吓自己點解要續bno?想搵著數?定覺得生命安全受到威脅?如果係後者,你會唔會用盡一口氣,去搵個人同你副署?假設你交晒文件pe睇完爭副署叫你補,補咗一定批,會唔會多一份勇氣,死返份副署交俾人?

去ig、fb開post,利用廣播,話俾你ws、tg啲聯絡人,俾佢哋知你要幫手!

朋友定義並唔止相熟嘅,同學師長同事上司下屬,長輩嘅朋友,朋友嘅家人等,識得你認得你,肯幫你簽就得。

唔搵唔知揸外國護照朋友多,唔出聲啲朋友點知要幫你手!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞