『薪火post』BNO 續期資訊(102) 抵壘政策之有護照未

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
求屌...
用左藍筆簽BNO.... : (
雙面? 我記得佢寫明要單面架喎
由佢啦,下次唔好喇!唔係咪俾錢換過本囉!
所有文件可以雙面印,至於副署表係p3,正常印出嚟單一張嘅!
咩意思
我睇第一頁DOCUMENT 都搵唔到咩藍筆既
算快啦有幾慘呀
要用黑筆簽名,
佢email同passport信封本說明書仔都有寫
我就係話唔係囉, 個時佢叫我寄document個guideline寫明要single sided
8 July processed 早排終於收到啦~~
UPDATE下成個流程希望幫到手足
我97前,無左本野,唔知曾經有無,父母深藍廢撚事問,身分證大法我應該有
照REPORT LOST再申請
完全唔洗咩出世紙父母婚紙, 只需要副簽
好順利咁等, 無野要補交
DHL後1個月到RECEIVED, 幾日後會PROCESS
2個月後APPROVED, 1日後SENT, 大約10日後會收到~
我都話撚柒左我唔撚係大陸撚囉我都續撚緊BNO呀吊無撚晒影都唔知㸃撚樣好
同意呢啲人寫匪語就去大灣區,係根本事實。呢啲真係買棺材唔知啶,聽比人插到反艇。
咁你幾時簽收?
我係9月2 YATES簽收
其實之前有人直接問咗PE ,雙面印係接受嘅,我亦實試過!其實佢哋應該係會scan文件,用feeder雙面scan係好普遍做法,以前舊時代就會keep文件,單面就方便睇啫,另外有啲人印嘢過晒底,影象唔清晰,呢個都可能係原因。所以我除建議雙面,亦有提大家影像必須清晰唔過底嘅。

唔緊要啦,單面定雙面個人決定嚟,實際有人單面印過晒500克升一級價錢,最緊要唔肉赤。我自己經驗係環保啲,一個人唔使100克寄空掛,簡單經濟亦環保。
佢睇置頂咪得囉!
我情況同你exact7ly一樣
希望我都可以成功啦
所巴你岩
你咁遲寄到都received.我28/8 簽收影到無。Thank You Very Much.
咁我要打過去問下係咪唔見左。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞