『薪火post』BNO 續期資訊(102) 抵壘政策之有護照未

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
收到舊申請文件但未收到新bno
已經login唔返Application updates去track...係咪應該問下hm passport office
個封面幾靚

但內頁無last 一版紅色咁靚
我遲你一星期being process, 仲未收到result
may者,不嬲都係有可能有,有可能無
轉approved 會唔會有email/sms通知?
有email通知
Thanks dude

我早你兩日being processed 但仲未有消息
抽查嘅問題唔一定同申請人有關,申請過程耐亦未必關於抽查!
等多陣先啦!有無睇置頂?急都無用,問咗佢哋都係耍你!
有寄信,亦有打電話,依家多數電郵。
保持心情詳和輕鬆就自然到手
application update都入唔返先驚
同埋好似人人都係收到新bno先收到舊文件, 我就收到舊文件都未收到bno
7月10 process到而家都未approve繼續佛系等
正常喎,只不過比例上少啲啫,你唔係第一個,亦唔係最後一個,你可以爬文,了解點用pex no去dhl嘗試查tracking ,而且有啲人簡寫名彈嚟彈去,結果遲文件一段時間先到㗎!既然文件都收到,地址無錯有咩好驚?要即刻走佬咩?唔驚唔急唔怕,好事自然嚟!
唔急啦 拎咗依加都唔會出境
好啦 咁等多個月先
你計print & sent一個月內啦
入唔返去睇application update, 印像中print and sent係8月頭
舊文件就9月頭收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞