『薪火post』BNO 續期資訊(102) 抵壘政策之有護照未

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
你問返衰乜先,再返嚟報告,同埋問佢俾副署表你。
覆返佢個電郵先,唔得先至twister DM佢哋!
無關係,有啲過期太耐renewal都係慢,正常十年到期嘅先會快啲。佢included child有無俾父母有佢名嗰本bno上去?
點解要副簽張相?補副署?點解要補?
佢要我補番張相俾佢 後面要有countersigned
之前有個講法話出年就算BNO過左期,只要英國果邊見到RECORD有你,都可以用黎入境英國5+1,其實係堅定流?
本booklet入面有曬答案
剛剛睇左第二次都見唔到,請問係第幾頁?麻煩晒師兄先
https://www.gov.uk/government/publications/hong-kong-bno-visa-policy-statement/hong-kong-british-national-overseas-visa-policy-statement-plain-text-version

搵多一次,如果咁都搵唔到嘅你成篇嘢逐句掉入去google translate 一次

了解政策,由官方文件開始
洗鬼睇booklet
gov.uk BNO(HK) 個版一入去已經寫住啦
藍絲:黨安法好呀,唔洗驚!
轉頭 DHL 證明比大家睇「沉默大多數」係點諗
藍絲:睇唔到,唔知道。BNO又貴申請麻煩又冇用,免簽又唔多又冇居英權,出左事冇人但有英女王幫手嫁,不過全港只有藍校長先有資格繼續會用BNO去旅行。
特衰就唔同呢,又平又方便,申請又簡單快捷,10日搞掂。出左事又。。。(1868: 係咪有死傷? 冇我就幫你唔到, 自己去搵XX館搞掂啦, 拜拜)

終於有得報喜,由process到收到足足用咗三個月
多謝各位幫過忙同鼓勵我耐心等待嘅巴絲

正常係,但我諗你寄咗去一個月無消息,都要聯絡佢哋溝通吓,知道跟住程序係點,同收唔收到份表。
點解要補相?之前張相衰咩?正常相嘅問題,可以再上載喎!定係其實你衰咗無副署轉咗paper form,所以補埋相?
你依家剩揸過期bno,乜有效護照都無,你估可以點入境?飛機都唔俾你上啦!合資格bno可以申請bno visa,過期bno護照啫,bno身份唔會過期嘛!至於入境就另一件事,無一本有效護照,點放你入境先?下年無bno visa入境,咪同依家一樣用lotr 方式,但人哋既然有visa申請,急嗰班已經走咗啦,唔急嘅申請埋visa先去囉。
佢有俾啊,咁我叫佢耐心等下多謝巴打
咁我都拭目以待
收左成個月都未docs received..
副署冇比個人資料頁
要填OS01
睇頂置
都係你心水清美國護照副署嗰個!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞