『薪火post』BNO 續期資訊(102) 抵壘政策之有護照未

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
17年應該唔會唔記得
應該果面搞錯機會大d...
如果係三既話應該好大件事
我由3/9同佢地開始來來往往email
由頭到尾係咁話我有本再新啲既passport

屌佢老尾而家同我講本野2017年issue就真係一定無

同期父母一齊寄去搞本新BNO都收埋
叫佢再check多次, 繼sam巴後又一奇case
直接同HMPO講2017年你肯定無續過
順便屌柒佢地搞亂晒record
點解要係我
唔想成為奇案名留青史

即管email同佢地講下先
現在你真係冀求HMPO佢地搞錯
巴打有野想問
如果我而家reported lost, 未要填個contact number. 我想問, 到時係 佢打黎 定 係我要打去?
我而家mobile plan 係老人plan, 好似唔包IDD. 如果佢搵我唔到, or 我要打電話過去, 我要點樣打?
使唔使好似香港平時banking 咁一家要由我報contact number 打去?? 如果唔使, 我係未只係搵張IDD sim card? 定skype to phone call or 有咩方法係最好??
由身分證大法到今日收到bno,多謝大家
出生地冇得選擇 想融入另一種文化 需要時間 會有挫折 過程中兩面不是人
既然決定做香港人 擁護香港價值 就唔好猶豫 我支持你
如果真係香港人但啲用字竟然係咁都真係要檢討下
唔止係書面語果時呀,佢打返廣東話時陣蝗味係反而仲重咗
你真係要同佢再三核實個人資料,你問返佢個身份證號碼係咪相同,因為你真係有舊證寄咗俾佢,所以你唔會唔係bno,不過真係要搞清楚,中間有無人盗用咗你身份,或者同名同姓搞錯咗!
一啲關係都無,你睇doc,就知點!

打去咩方法都得,Skype 有免費添,睇咗doc未?

等左4個月 希望你地都可以快啲收到
新版入面係晶片 所以壓再
諗起都覺得恐怖
同名同姓 但都仲有身分證號碼同出身日期檢查

除非個PE由頭到尾都搞錯咗
即係我寄去嗰本根本就係唯一既BNO
睇頂置
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞