[親生仔] Google Pixel 討論區 (46) 4a到貨未?Android 11 released 白卡勿入

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
無計,普通機要顧手感同設計,gaming phone擺明就係專業。 玩moba同fps無side key同一鍵換裝好難打,而且開max setting時間耐都唔會throttle真係關鍵,旗艦機比唔到你
仲有external cooler呢個真係一絕
用左差唔多兩星期
S730講真又真係唔講又d咩太大問題, 叫做夠用
電量真係好滿意
screen-to-body ratio都算高, 左/右側孔設計對我黎講易接受過M額>水滴/家燕墨
雖然唔常拍片影相,不過隨手影叫做有張唔錯嘅相
真係好輕/一手掌握唔錯
仲有其他優點pixel系列都係大同小異唔多講
講返用落有d咩會留意到
可惜唔係雙卡槽,第二張要e-sim
整體個個框粗幼其實有少少唔同, 仲有下巴
機殼用類膚塗層係幾好摸, 但係會令人擔心後續保養會點(黏/脫落)
不過以上注意點係2800HKD有找嘅問題都不成問題
Ongoing notification 冇得滑走
google啲QC
尋晚發夢收到部4a
摸上手好好觸感
拍片iphone一向冇對手 影相都追到android 水平
用中国公司嘅電(欣旺達)

快件在【美國芝加哥營運中心】已裝車,準備發往下一站
巴打已經癲咗
慘到我依家想真人搵佢, 想俾佢感受下一部真實嘅pixel 4a係點樣嘅
仲癲過我
原來係"Skip lock screen" option問題.....
我上左車兩日都無郁過了
應該搭緊飛機
巴打有心,足矣
我繼續佛系等待
Pixel 5 sample? semi-finished? standwithHK?
巴打卡住喺邊個位
device name都寫住5s
明明係4aXL 扮咩5仔
6/9 account終於解封
8/9 有貨即刻落單

依家等扣數ship
希望唔好突然出咩枝節
4a你地用原裝牛原裝線差電會唔會顯示“快充中”?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞