[親生仔] Google Pixel 討論區 (46) 4a到貨未?Android 11 released 白卡勿入

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
個對話bubble打錯字
咁呀,一定係pixel仆街囉,仲可以講d咩姐
hold power and volume down
佢應該喺開app情況下,條bar swipe up and hold就會出到,而喺home page都要喺條bar上面先trigger到,如果唔係就開app drawer
其實根本冇得話邊個唔啱
google都冇預你香港人用,點會同香港啲電訊商搞
科技文盲用”聽講“嚟説服人地就已經係一個問題啦

我仲可以講d咩姐
升左上11 後幾樣唔慣
1. 冇10 咁慳電
2. screenshot要晌 swipe app果時做好on9
3. bubble chat時得時唔得

幾樣好左
1. 順到仆街
2. 手勢太sensitive成日 hi錯
2xl setting開曬但係唔覺whatsapp用到
ic...即係google 冇預計香港人用,所以冇放support 落去, 但我哋班友又自己買水貨用
係米咁理解
功能就不嬲都有係度,但就視乎世界各地每個電訊商點樣寫個 Profile,個profile由你插左sim個下會由電訊商度自動download嚟for設定點樣上網,通話等

咁你話呢?
受教了
即係香港D電訊商冇同google合作
定係 google冇同香港D電訊商合作
算啦 總之結果就係用唔撚到 除非root機
係後者,即係你所講嘅 “Google冇同香港d電訊商合作“,呢個都係每個台嘅cs嘅official answer,因為Google冇將Pixel系列正式透過香港電訊商去賣機,所以原則上香港電訊商都有權唔對Pixel系列嘅電話進行任何support

出貨了
應該九月前買嗰啲巴打出曬貨了
其實個講法都係有問題
係冇需要同香港電訊商合作
當中冇任何一方有責任
? 全世界嘅電話台都係互相合作ga wo,唔係個漫游點用呢?
咁似有條友like完咸片又呢又路...
剛剛買左4a,佢係咪出貨扣錢
扣完錢轉頭就出貨
而家唔係講緊普通通話喎

即係好似唔同國家啲插頭,我出部機係冇預香港,點解要考慮埋香港嘅插蘇頭?
你可以自己搵轉插去用,就好似而家自己root機都有方法用
我係想講,可以屌google點解唔出港行
但係冇得屌點解佢冇同香港isp合作,亦冇得屌isp點解唔support部4a嘅volte
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞