[親生仔] Google Pixel 討論區 (46) 4a到貨未?Android 11 released 白卡勿入

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
我都係今日開ACC 今日訂
我都係今日訂
留個名睇下邊個到手先
咁驚
可能同一班機黎做鄰居
其實4a正面上高粒燈仔係咩黎?
我見佢差電好似唔會著

想問下呢個通知點樣先可以滑走佢,好煩 cancel 唔到
但又唔想完全block左佢呢個app既通知
自己去settings->apps & notification->see all apps->Adguard->Notification睇

入面有分類俾你熄就有,冇分類就冇
燈?邊度有燈?
我唔係想熄左個notice佢, 我只係想睇完滑走佢,
咁你去屌鳩個 developer 啦,係佢錯
上面喇叭右邊果粒仔
定其實唔係燈黎?
我用另一部電話影4a果時粒野會閃下閃下
真係有粒燈!
紅外線sensor嚟,負責測距,無個粒sensor就做唔到當你貼住面講電話個時個mon會熄嘅功能
好似google之前因為私隱問題 規定呢啲background app vpn or overlay一定要show noti講俾user知佢background行緊
Thanks
扣錢了
千祈唔好買一d 有黑邊mon貼for Pixel 4a,我啱啱發現係 星際2樓 買個張mon貼應該係因為條黑邊遮住左 粒 紅外線depth sensor

所以“貼面”通話可以熄mon呢個功能無左,變左貼面通話會著住mon誤觸左個mon引起一連串問題
今年pixel 影相應該比蘋果追返哂
蘋果換左imx555 ,pixel 好似仲用萬年363
加埋A14 chips, 拍片同影相應該好大進步
一部頂3, 4部
由ios轉過 pixel 4a, 由nexus 5x到依家終於android 可以令我轉翻黎
為左影相唔會既 但個解鎖會好唔方便
又未去到嘔心嘅
iPhone 始終都多啲功能
又用旗艦U
只係你用唔著啫
睇下你隻fps game支唔支援120hz?
我睇youtube啲散熱測試,iphone溫控麻麻,但其他都符合你要求,不過講翻打機gaming phone真係有物理優勢,有side key同內置+外置散熱,成日打fps嘅話值得出一部
到依家第3代嘅gaming phone, 我真係唔可以唔承認佢嘅 物理優勢 真係好強, 所以我先會問得咁detail
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞