[親生仔] Google Pixel 討論區 (46) 4a到貨未?Android 11 released 白卡勿入

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
4 xl
Noti bar 得返6個icon 位 好低能
咁點做到dashboard功能,想較返9個
香港係咪無得賣?
佢閃到我好辛苦,好明顯
旺角星際好似咩都有
未買就amz順便訂埋
你哋對眼真係好犀利我真係完全睇唔出
機已買
咁想問下知唔知星際依隻大約幾錢?唔該巴打
我諗係OLED問題,係Mon前面fing手指見到殘影,佢閃得唔夠快... 可能120Hz會好啲
舊lcd mon 冇呢個問題
星際不嬲海鮮價,我自己買咗 mon 貼+套就200
唔知喎 我amz買殼 我諗原價加20%掛
一係買膠殼頂住先 好危險
買咗新電話唔好想死啦
fing手指點樣可以見唔到殘影
係電腦mon /舊電話mon前fing手指,影像連貫
4a 會見到分開咗
唔知你明唔明
啱啱測試,較光嘅時候會冇事,好想有得set
省電換黎嘅係壞眼
我啱啱就由你講fing到依家,我都睇唔到個mon嘅影像有唔連貫過

所以話你地對眼好勁,我真係完全睇唔出有咩特別
可能黑先易睇? 🤔
情況似隔住風扇睇電視咁
按我嘅測試 亮度有70%就唔會閃
我2仔上11反而lag咗
上連登scroll下都狂drop fps
利申 等緊5仔一出即換
我都覺無套成日覺得好危險咁,祼跑左幾日,今日去買套
有同樣情況 可能係連登apps問題
android 11裝完vanced manager開唔到, 有冇人都係咁?
OLED話喺夠光環境用唔覺點閃 但喺夜晚或暗環境下當PWM調低螢幕亮度就會閃 所以iPhone先有個Reduce white point功能 首先調返光你個mon(減少閃爍對眼睛不適) 同時又加個filter遮光 (降返低個畫面亮度) 平衡返

雖然係折衷辦法 但對成日要暗環境用電話嘅人黎講 如果Pixel都有呢種軟體調節功能都可能幫到?

終於扣錢了

升左11後,有冇發覺e版難開左,成日熄app都覺得好難拉e版出黎
我都係
底bar向上拉之後hold一hold就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞