9成按揭/高成數按揭討論 - 4

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
宜家等緊mortgage offer已經三個星期都未有消息,駛唔駛追下?
另外各位巴絲,想問下如果簽哂正式合約,之後AA先追番睇樓紙,有冇咩特別注意
行山三星期左右批咗,垃圾offer
你申請左邊幾間?三星期大行應該有聲氣,催吓banker。

睇樓紙佢哋話補簽返當紀錄,咪簽,最緊要個佣金係跟臨約。
你好,想問
1. 60歲做保安做到擔保人嗎?
2. 如果唔得就唔加擔保人,但用供款一半個條線既免壓測都可行嗎? 我賣樓臨約剛簽,未完成成交,依家再簽新買個間係咪都係可以免壓測?謝
Hs,hsbc同支銀,星期一追追佢
60唔計數架喇
直接打電話問嫁,但係7.3其實根本就無乜可能,最平最平見過對上成交都係7.5所以想問其實佢地根據d咩去估
對上單成交係幾時?

有時同柱太耐冇成交,個估價就會好低,你係屋苑定單幢?如果屋苑照計有近期成交可參考。另外層數都好大影響,我睇咗兩個幾月,發覺啲低層全部都估唔到價,高層就估凸咗。你自己慢慢做吓功課先還價。
咁大件事。。。仲諗著用老豆個quota....
60歲好多銀行都唔計
聽你咁講下星期睇黎行山都比唔到答覆,我約左支銀黎緊星期簽
月入24K 壓測要47K
落擔保人解唔解決到
單棟, 半新樓, 1-2個月內其實都有2-3單成交, 計番呎價應該都係7.6以上既水平, 單位係低層
單位低層,就對比之前成交,減返層數差價,仲有方向嘅差價,之前啲成交有冇裝修都係考慮因素。
西亞點解可以咁西...交左2個半月都未上按保公司....匯豐2個星期就上左按保公司
最近收到offer
大貓h+1.4 rebate 0.8
支銀h+1.4 rebate 0.7
等緊痕生
想請教下行情係咪都係咁上下
我支銀h+1.4 rebate得0.5咋 你借幾多架
Loan size 6.3m
解決到
好多人都係加擔保人搞掂
一起就比多啲首期
呢個真 痴撚線
解決到
不過要考慮擔保人年齡/關係/收入證明
Btw 47K壓測即係月供18.8k左右
真係供近8成收入
岩岩問左HKMC話銀行已經交左文件, 就算HKMC reject, 銀行係咪最少都做到6成
捱兩年又係一條好漢
最緊要做到按揭
師兄係打電話去問定點?病夫拖左我好耐一路只係話批緊,想睇下上左mc未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞