9成按揭/高成數按揭討論 - 4

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
想問下有無人聽過真係因為按揭唔批而撻訂?
緊係有,早排白石角果d 呼吸plan 咪有班人中伏
好似聽朝都一手樓撻
想知有無二手樓真係會撻
聽親
一手更多啦, 同埋有時係假成交麻...
係 2個都岩岩轉新工 我轉左~7個月 女朋友2個月
之前個份加埋就45000
等多一兩個月先買得唔得? 3個月糧單就穩陣D. 有時可能要半年, 不過唔知點先要睇長D
我加埋擔保人人工大約57k,買650-670萬既樓,做9成做唔做到?
林鄭plan 之後話可以推到人工50% 供款, 不過唔知係咪真係有銀行受. 如果計返4成, 巴打你650樓都唔得, 差幾百蚊
兩個都固定收入9按應該無問題喎
佣金制就麻煩啲
未扣mpf前,實數有57.5k,650萬應該可以?
兩個都固定收入
想問下做高成數按揭使唔使搵按揭中介?
呢個我都想問,因為我可能同賣家私deal,我拍門問😂
650萬, 9成, 30年, 2.5%息, 網上計要23,115 供款, 即係要57787.5 人工...
搵就可以叫佢回D 佣...同埋多個人問野囉...如果有相熟當然搵埋好D.
做89%按得唔得

咁緊係得...有錢咩都得
同埋有冇按揭轉介除左可以問下野收回傭其實分別唔大?
銀行批得緊定鬆都唔會關個轉介事?
呢個問題要多D 巴打幫到答下.

我既經驗...中介其實唔一定好熟每一間銀行既內部做法, 所以佢接完你隻case, 其實你都要同銀行果d banker 夾. 不過中介就隔一隔,起碼係唔同既情況都話到少少比你知應該點做.

同埋中介應該緊張份收入多D,會緊張D 幫你跟. 自己行埋去銀行, 隻banker 做唔切D 野咪將你個case 放埋一邊. 緊定鬆就講唔埋既,不過只要聽晒banker 比既指示,快快手交文件,就無咩意外會發生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞