9成按揭/高成數按揭討論 - 4

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
即係我walk in去同銀行申請按揭就得?我walk in時需唔需要擔保人同行?
第一次行埋去就唔駛既,因為你都仲要時間填form同埋準備文件. 但如果你諗住帶齊所有野直接行去銀行即刻填表, 就要擔保人一齊啦, 因為要簽名...你無理由係佢面對簽埋擔保人個名
好,多謝巴打詳盡解答
如果你同擔保人都有同一間銀行戶口, 你又想搵果間做按. 會再方便D
半成佣,你行出街搵個唔識既都得啦...親戚搵自己友錢...多謝晒佢. chok 高條數,除非你個單位係千年一遇,唔買唔得,唔係既,駛咩咁博,到時供樓頂唔順係咪佢幫手供?
好 咁叫佢88
又可能佢唔係直接接到個盤,如果你睇樓果下除左佢, 仲有賣家代表agent, 咁佢5050對分既. 咁佢既5成佣又真係100%佢既收入. 睇下實際情況啦
岩岩買左新盤,用左九成發展商按
我發現個AA真係乜都唔識,原本買二手比佢點左去買一手
因為第一次買樓,比佢水鳩左,原來發展商三年後唔轉走要二按定唔知乜鳩要7-8%息左右
早知一早申請銀行咪唔柒洗煩囉屌佢老味,又要比1%申請費
好啦,我都由鳩佢,咁佢同我講銀行要現樓先轉倒按,屌佢老母轉來轉按無得用777plan,吹撚帳
好在首期果到都超過九成,只要供兩年左右樓價唔跌,都係補2%左右就做倒八成按
搞到比既錢多左,風險又多左,又麻鳩煩左
層樓舊年已經供完
市值八位數
依家想番按借二百幾買車位
係咪借四成以下就唔使睇收入?
因為打自己工
入息幾年前開始每年年入十二萬

如果為左借兩球
而走去做靚個入息
無端端要交十幾萬入息稅
我寧願唔借

Thank you
我想請問如果我本來向銀行申請緊85%按揭,但我仲未收到offer或者批核前,宜家想借少d,例如75-80%,可唔可以?會唔會又重新要交過表,過左個買賣合約期~
唔直接打比個BANKER?
星期六,未有人應機。所以呢度問下有冇絲巴有經驗
未試過, 不過應該得. 批完借少左,銀行都無咁大風險
你自己又係on9 唔做功課 信自己好過信人啊
擔保人有物業會唔會影響到我借9成?
睇你個款 都係買啲納米新樓
兩年後有冇銀行估足價都成問題
會,扣一成
睇款有得睇人買咩?
唔比人買兩房?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞