9成按揭/高成數按揭討論 - 4

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
Appeal左, H+1.4, P-2.5, rebate 0.5% 有ML
Appeal 完都好左好多
但都係渣打好d,rebate多0.1
咁就渣打啦
我聽講 星星 經駱D回贈 係會扣返你既貸款額 即係變相借少左
簡單D講 搵唔佢地 其實係冇意義 實情其實係點呢?
其實可唔可以比d資料銀行 睇下夠唔夠資料做按揭架?帶無呢個服務
以前會有預先批核既服務,但多餘既,你未揀好買邊,淨係比個價出黎,銀行唔知件貨係乜,基本上都做唔到D咩. 到你知自己件貨係咩,你都簽左臨約. 所以善用網上果D 計數機,計埋條數就去馬啦
過左1%先會
依家都比較難有
個意義咪就係你借少左錢 比少左息
用壓測計定月供50%計?
請問如果 大貓 同 行山 都係 H+1.4 P-2.5 回 0.5%
係咪大貓會抵啲?因為大貓本身個 P 低啲?
大貓自定H rate 普遍低少少少少
其他跟hkab hibor rate
我係怕文件果d 有影響
通常都係糧單 月結單 稅單
都唔會有咩大影響
當然你唔放心可以拎晒去問佢先再買
3個月糧單(出票既要影印張票同埋要見到入數記錄),3個月內地址證明,稅單,戶口證明,身份證,係咁上下
請問幾時申請同loan size係幾多
因為最近轉左工 contract 制 怕唔知有無影響
可唔可以拎番上份工糧單申請
如果你係3個月內轉既. 舊工同新工既資料都要比銀行~CONTRACT 制無咩關係, 最緊要係有糧出
Boc 一樣H+1.4, P-2.5, rebate 0.5% 有ML
Bea HS 未出
有冇ML?
Thank you 長知識了
有無可能拖多幾個月? 最好就一間公司出糧比銀行啦, 廢事佢會驚你成日轉工或者失業
等多幾個月都無咩問題既 等到下年年頭草下資料先
幾個月樓價應該都唔會好大波動掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞