信用卡討論區(97)playme 又減信用卡增值限額

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
起碼仲有一個里字頭的KOL同埋一個都係money字頭的網站
想問下
有hsbc vs既話
係咪唔需要再續platinum?
就到期諗緊好冇cut左佢
係,VS係金卡同白金的完全替代品,至於cut唔cut就隨你
(不過如果係邀請upgrade的話有時銀行係會主動cut你)
畀的揀的話,我會留張卡,必要時可以食多$10000網上繳費限額(因為係逐張卡計)
家居?咁多家居野買?有咩特別
附屬卡係咪一定要親屬?要唔要佢都有hsbc account先得?
FAQ:
Q:點解有啲卡你地唔講嘅?
A:狗也不屌
人生第一張卡申請左呢張
咁第一張攞黎幫TU開光的入門卡又無乜問題既,入門卡有時未必有咁多選擇
我見佢永久免年費先申請
其他都係免幾年
咁你去hongkongcard度問啦,
佢地同你同聲同氣
留啦 假如有一日佢搶錢企硬收年費 你又唔想俾
https://lih.kg/axNAJRV
原來呢度講另一間money字頭的公司都係一擔擔
望落另一間money又好似只係個別例子
再唔係你拎1蚊試下
https://www.hkbea.com/html/tc/bea-i-titanium-card.html

因工作個個月都會""政府部門簽賬交易""  $10k左右, 基本上個個月都可以拎盡網上簽賬 $200 回贈+基本 250 回 $1, 但原來4月已經取消左

有冇巴打有其他卡介紹, (我冇儲開里數想回cash or 分)

我記得幾年前睇過中信好似有張卡網上簽回5%, 但回得100上限, 而家又搵唔返邊張
呢D交易你係用咩渠道去交?政府gov.hk本身的繳費平台定係點?
政府gov.hk本身的繳費平台

咁red card應該安全
交齊資料嗰日計過左四個工作天 姐係8月17號就批左 不過今日先收到張卡
Platinum 都要收年費
仲要打去waive
所以先諗好冇索性cut左佢
網上繳費限額?
有咩優惠
Btw 我有vs and red card
係咪都有20000啦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞