信用卡討論區(97)playme 又減信用卡增值限額

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
點解無講AE國泰公廁綠卡?
黎緊打算開ae blue cash 同sc simply cash
想問定關於cut卡既問題

係咪清晒啲數 第十三個月打去cut 就直接唔使比年費 就cut到?

平時用開個張 (無cut) 通常都係交左下個月 再wavie返
佢出年費筆數就得
我好耐以前dbs都試過咁
根本交都唔駛交
跳起yeah thanks 巴打
年費從來都唔洗交
適用於2020年7月6日前喎
今朝係Facebook copy過黎
可以去Facebook 睇下
岩岩上dbs個網睇呢張卡好似連迎新優惠都冇
因為elite已經係公廁卡
大把公廁卡
如果藍都唔得 AE CX都唔講得
里數唔可以講AM 因為係CX嘅子公司
APPLE PAY PAYME 八達通都唔得

所以我支持只排除紅 不過YUU因為係純藍色經濟圈 所以最好都唔好討論
睇到了,Thank you
海外碌卡
Citi rewards同 hsbc gold visa用邊張好
同埋個匯率佢哋係點計?
排紅tecent 有hsbc 股份喎
你咁計的話間間都唔使要啦,public company邊有可能完全無紅色資本,重點係睇幾多,同埋持股目的

以HSBC黎講,股權係極度分散,無一個股東持股超過7%
其實大貓封星火戶口咪同紅一樣咁仆街
唔通M記係紅就唔食得,反而美心富臨係藍就食得咩

不過我覺得玩卡係賺緊銀行錢,所以唔可以用抵制藍店嘅mindset
例如用支銀玩假藍,就點計都係中資蝕咗4%俾你
所以本住食窮民建聯照攞蛇齋餅粽嘅精神,我覺得都無話唔討論得
有少少唔啱,真消架話銀行一定賺
但假消架話就實淨蝕,尤其紅溝藍溝綠100%係紅蝕

所以先話資料比左架話一定玩盡佢
但平時有乜野消費優惠就唔好理,呢d佢唔會蝕比你
好快就會有人出黎話你為4%賣人格幫人儲大數據乜乜乜
如果只講求着數 最少都有六成係講中資
其實排唔排/點排真係好難有共識

我覺得最好就係想排果啲人自己排

覺得無所謂果啲人咪照討論
如果apple pay出國用,例如去泰國用唔用到??見泰國啲收銀好多都有paywave,但又未support applepay, 其實如果我照用其實係咪應該都碌到?
支持"列出所有卡,但特別注明立場"
鐘意講就講
唔鍾意咪skip
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞