信用卡討論區(97)playme 又減信用卡增值限額

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
其實拍到咭既地方就用到apple pay
想問用selfridges in app買嘢,red card 係計網上簽帳定海外?
asos 用red card 買就計網上簽帳4%
如果selfridges 計海外簽帳,用scsc (2%)反而仲好D?
red從來都唔理你海唔海外
就係奇怪
之前selfridges 買嘢,red card 計海外簽帳1%
asos 反而計網上簽帳4%
兩者都係以HKD結算
佢係唔計你網上
都話red唔理你係咪海外

就係因為呢個陷阱先要整表咋嘛,根本唔試都唔知...
真消其實一樣賺
一般出街碌卡,商戶要俾2%手續費,銀行仲要再拆俾發卡機構,仲有一大堆admin cost
渣打simply cash出嗰時已經有人講過,你碌佢張卡渣打係無錢賺,渣打純粹係搏你還min pay賺息
citi cash back十號申今日批
網上銀行已經見到...但唔知張卡幾時先黎呢

AE用DHL就真係快到痴線....
Hkcard今日出左渣打卡,多500蚊cash back同400蚊apple卡,暫時睇應該最抵
經中介
自己諗
快到今日搵左AE Sales 整半島金卡

打黎確認埋少少野 即日就批左

等梗佢寄
sc simply cash收我年費 唔比waive 每個月簽幾千的
之前用恆生消費卡喺海外網購
扣完錢先知佢歐元匯率好似計到10.4
係咪咁就做咗水魚架喇
佢又話有500蚊reward未換 叫我自己換左佢 再打上去 但我呢張又搞左自動增值 麻煩 陣間搞
開左3 4年 一路都唔收
今年SC 企得好硬難waive年費又改到兌換要50倍數先得
cssh back 要$200 先回
咁 cash back 必要寺起碼仲有得無成本 chok 夠 $200 回贈既
呢個回贈會幾時出
佢靠dug data 搵錢
所以我只支持刷錢
cash back其實可以用payall chok回贈到200
睇T&c咪知
試過兩次都收到,不過耐啲,要兩三個月,但有時睇留言啲人屌話收唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞