信用卡討論區(97)playme 又減信用卡增值限額

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
明白! THANKS!!
如果3號批卡大約幾時收到卡
moneyhero走數王
個網呢排成日都死
真係要每日都入去睇先得

準備計數儲埋夠100就cut....
cut左轉用乜卡?
我citi夠一年而家重新再申...
不過未知AAVS比張cash back剩食3000定遲d申埋pm....
AAVS愈黎愈冇選擇

配埋大貓卡都夠cover多數野啦
富邦AEON又得唔得?
斷估無問題既,但係呢D卡本身係垃圾
越秀唔係藍,係紅,我mark漏左
Moneyhero 又藍又走數
Q:點解有啲卡你地唔講嘅?
A:狗也不屌
仲垃圾過行山

富邦台灣勉強叫有用但又限制唔少...
吉吉島張野就真係同行山卡一樣真係無得申先申,除左張JCB有特殊用途
如果覺得渣打出埋聲出賣埋人都無咩野嘅,咁大貓都唔衰得去邊姐
講開走中資銀聯都有同JCB同Diners Club間接合作,雖然Diners自己都已經敗走左
好快可以轉做美資卡討論區
如果要求再高啲
有同銀聯合作過嘅全部唔得
應該就
最主要就係要望一望究竟個標準set喺邊度
同埋如果要講中資/藍 應該點樣講
看來現在最少有三個方案:

列出所有卡,但特別注明立場
只排除紅,渣打匯豐等仍可討論
排除紅藍,因此只剩美資、日資、台資(新加坡立場曖昧,大眾即將退出信用卡市場),但實際上只剩citibank AE有討論價值

如果按照最嚴格的標準的話,其實此post已完,已經唔使再開新post
有無人近排申請hsbc card, 批後要幾耐收到, 等住用張卡
優先睇適唔適合自己消費習慣,迎新有固然好,冇都冇所謂

唔係唔貪小便宜,但迎新最多咪三幾千,如果抵配返本身張卡嘅回贈,個差距可能只係一千幾百

如果長遠係唔啱用嘅,申請完又要記住幾時cut,仲要唔係一次半次,嫌麻煩

換過角度睇我都幾佩服嗰啲會不停咁做、仲要同一張卡過完冷河重複做嘅人
渣打係咪on99

722已cut卡

9月仲有月結單
屌佢老母

係咪知一年後會再食迎新,所以特登唔幫客戶cut
有欠錢cut卡以為唔駛還?
$2000係年費
咁本身都差渣打百幾蚊
即係無cut到?

定cut左都照收你年費?

8月??$100.55???
唔知乜收費…我張卡冇自動轉帳

cut卡費?
你自己本身除左年費仲有卡數未找呀
有個 item financial charge - purchase
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞