信用卡討論區(97)playme 又減信用卡增值限額

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
本身有AE卡佢冇叫我文件 填form
我都係多你張red上網買嘢
正常會打電話黎
同埋其實收到短訊之後佢會比個網你可以改時間,改去智能櫃唔知得唔得
你講緊乜鳩

你係咪搞錯左咩叫附屬卡.....
巴打你攪錯附屬卡嘅意思另外每張卡嘅計法係獨立你用cash back簽就現金回贈用里數卡簽就得里數
你係真係唔識架BOR

我估你係咁理解
而家唔係話同一間開第一張卡就叫主卡第二張就叫附屬卡
你喺銀行開既任何一張信用卡都係主卡
所謂附屬卡係指BASE ON主卡額外開既一張"相同""共用信用額""但唔同人名"既卡

既然係兩張唔同主卡又點會簽一張食兩味....其實根本唔會存在食兩味呢樣野

共用信用額就只係信用額共用,除左信用額兩張卡唔會有任何關係....
個post 過撚晒期 好心執柒咗佢啦
cant
其實係,而加AE仲做埋人民幣結算
我就咁覺得,紅到黑果啲唔講(即係BOC CCB)之類果啲
如果無記錯,好似係有得上去佢個倉果度拎,無智能櫃
唔關事...附屬卡只係分身,同簽主卡冇分別
只係比多張卡人地

除左匯豐個最紅自主就真係有用
篇野流流地佢講果d 好多時都係指某d卡嘅特性甚至咁啱果期嘅 promote

又有
最後一個方案明顯唔實際,因此只剩

列出所有卡,但特別注明立場
只排除紅,渣打匯豐等仍可討論

預定下個 post #1 搞投票,earnmore暫留,但enjoy照移除(因為enjoy已經跌落狗也不屌的級別)
一步一步嚟!
第一步,就係唔撚講支那嘢
第二步,就fade out奶共嘢

果班仆街起度搞事,分化,咪撚理佢啦

佢就梗係想起度宣揚愛國卡啦
關於HSBC VS有兩個問題:
1. 滿$250 可以儲獎賞錢, 是否一定要單一簽賬, 還是可以幾筆消費夾埋?
2. 網上交費用算唔算網上消費
問題一真係唔好再有咁既諗法,冇一張卡會只計單一簽帳架....
單一簽帳計法只有promote適用

喺網上銀行交費咪交費囉點會係網上消費....唔好條款完全唔望啦....
除非你既交費係你交間野特登整左個網頁可以用信用卡比,例如CSL/1010就係計網上消費
左抄右抄又一篇文
農場唔係直接抄哂算好架啦
HSBC批卡如果有漏交文件係咪唔會主動聯絡你?申請咗整個禮拜都冇電話、信息或email
請問下hsbc附屬卡係咪申請就會有?(我本身有red)
想出張red附屬卡俾老母去超市買嘢,取代張yuu卡
好少聽會被拒
Thanks
咁我想問月結單會唔會各自show到兩張卡既數?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞