信用卡討論區(97)playme 又減信用卡增值限額

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
gift card既話apple cs話銀聯買唔到
不過唔知佢講既買唔到係咪剩係指online store,可能store會得?
我繼續搵下有咩方法買,唔該哂大家
落門市買gift card一定得
用red card 啦
Apple Pay promote + 4% 無得輸
yup

apple
想cut SCSC依家太麻煩
佢可能係學生,開唔到 red card
搵屋企人轉10落去
開咭轉走咪得
抵死啦用銀联
我都想cut但有時用黎補底用
有影響咩
兩三個月cut幾張卡會唔會影響 TU? 想cut左d唔用既過冷河.
近年未試過唔還錢/遲走卡數.
上面有人解釋過
你試下簽$99 再簽$1 你都只係得3rc
其實會累積,不過匯豐似乎係每個積分 category 分開計
例如:red card 4% 佢係會拆開基本 0.4% + 3.6% 網上額外簽賬,所以未必夠數
其實會累積,不過匯豐似乎係每個積分 category 分開計尾數
例如:red card 4% 佢係會拆開基本 0.4% + 3.6% 網上額外簽賬,所以未必夠數
自從匯豐 reward+ 有新功能可以睇返簽賬類別,我計左一次數,發覺佢係分開基本+自主+VS三個類別入數,red應該都係咁計
同你一樣 啱啱申請完先知用唔到notebook ownership
宜家申請第二張visa既去食迎新算
頂,我有張12嘅大頭,佢收年費果時都唔知點算
scsc 唔比我waive 年費,cut 咗卡,但又唔想用銀聯,仲有咩八達通自動增值好推介
得 citi cashback 呢個選擇
cashback 都係得1%, 咁我都係用返幾年前開落張大新1+算,因為冇嘢買,費事特開張新卡,btw thx
無啦,如果唔要Earnmore同SCSC,跟住落去就係 Eminent 同 cashback 1%
八達通高回贈其實真係無乜選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞