「警已報」網上遊戲交易,比曬銀行戶口姓名都呃!

571 回覆
359 Like 77 Dislike
推到昆狗比人拉
就算幾夠料 差佬都唔會拉人做野,死左條心
一向唔迷online,如果冇呢個post完全唔會諗到有abc呢個昆狗方法,一直都諗住交易係單對單,點諗到搵水魚幫自己俾錢呃裝
幾屈機 之前冇諗過有d咁既方法

B根本係真正既借刀殺人

同意,我親身經歷
等左2年,話條友個IP 係台灣,叫你簽名銷案/再等

除非有好多受害者/上報,唔係都係死左條心,當買個教訓

同意,我親身經歷
等左2年,話條友個IP 係台灣,叫你簽名銷案/再等

除非有好多受害者/上報,唔係都係死左條心,當買個教訓

因為好多市民係被誤導去銷案
呢個原因令警狗可以話佢地破案率相當高係世界頭十內
我就咁睇

其實Chung ka ching 呢張acc 只係擾亂視線
佢重要send既時候send埋張卡既全相
目的係等C見晒名同號碼 心裏放低戒心
然後B去問A戶口號碼 再畀A既銀行戶口號碼C
留意返 畀第二次所謂阿哥既銀行戶口時 係無影全相
因為A畀B戶口時只係用打字方式

最後C過數係過左去 A戶口
結果A 去check數以為B畀左錢 所以畀裝B
B拎左裝走人
A收到錢走人
C過左數畀A但無拎到任何野

我咁睇 如果係咁 一開始就比真ac比樓主就得
ckc戶口比人用到臭哂 上網一查就知
而且第2個ac話係呀哥 但又唔同姓 疑點仲多左

我覺得似 只係咁岩樓主過唔到數 佢先拎個後備ac呃樓主...
破解方法:
A要求係入數紙寫哂雙方Game名
要所有a都有共識先防到呢招
但根本冇可能

利申:見過呢招好奈,神技
破解方法:
但根本冇可能

其實都成千蚊
約出黎網吧面對面交收咪一了百了
都唔差在幾十蚊車錢網吧鍾錢啦
仲係到玩張入數張
破解方法:
但根本冇可能

其實都成千蚊
都唔差在幾十蚊車錢網吧錢啦
仲係到玩張入數張
咁聰明,樓主記得企硬,一定要告到入啊
好彩你唔係玩global game

比鬼佬走數真係硬食
破解方法:
但根本冇可能

其實都成千蚊
仲係到玩張入數張

成千蚊話大唔大話細唔細
有人覺得多有人覺得小
要用兩三個鐘頭交易一次
未必個個都有咁嘅時間
唔通個個廢青咩
破解方法:
但根本冇可能

改圖破解你個破解方法
破解方法:
但根本冇可能

其實都成千蚊
仲係到玩張入數張

成千蚊話大唔大話細唔細
有人覺得多有人覺得小
要用兩三個鐘頭交易一次
未必個個都有咁嘅時間
唔通個個廢青咩

夜晚7/8點 約出旺角金雞
半個鐘咩都交哂啦
當出街食個晚飯
入數紙搞完一大輪
佢唔過數咪又去報猶差等佢拉人
不如真係面交算數
娃娃菜
其實破解Abc既方法 (假設A並非B既同黨)
只要C在game 內直接同A對話
話要睇裝先 及問佢acc 號碼咁咪得囉?
起碼有晒對話記錄 佢昆人既話可以報gm ban acc

成件事c都無入game 證實裝備來源就畀錢人
有錯請指正

利伸:十年前玩過巨商
破解方法:
但根本冇可能

其實都成千蚊
仲係到玩張入數張

成千蚊話大唔大話細唔細
有人覺得多有人覺得小
要用兩三個鐘頭交易一次
未必個個都有咁嘅時間
唔通個個廢青咩

夜晚7/8點 約出旺角金雞
半個鐘咩都交哂啦
當出街食個晚飯
入數紙搞完一大輪
佢唔過數咪又去報猶差等佢拉人
不如真系面交算數

但係面交始終唔方便
同埋昆狗仍然可以繼續用abc去呃其他人
我目的系防昆狗,而唔係單為保障自己

面交嘅往返時間未計
乜交易之前會冇chk過裝...
無知一問
咁點解一開始要比個假銀行户口
一開始直接比a既户口唔係都得咩
我以前都有玩開online game交易虛擬裝備都要好小心

我覺得案發過程係咁

A係網上賣一件游戲虛擬裝備 寫1500蚊

B就準備太空咭,開幾個新手假acc,然後用太空咭聯絡A話1500蚊買裝備,叫A俾個户口號碼同全名佢,同時B再係其他討論區post話1500賣呢件裝備(甚至乎低於市價1400,1300賣以求盡快搵到買家)

咁C見到咁平就聯絡B話買呢件裝備,B用太空咭就將A既户口,全名俾C叫C入落佢户口(其實係A既户口),咁A見到户口收到1500蚊(如果賣低於1500可能B自己再搵個銀行入錢機就咁現金入返1,2百俾A),當然佢只係知道有人入齊錢俾佢唔會理咁多,就聯絡B係game既新手acc交易

B既新手acc收到裝備再俾自己第二個新手acc,然後del 第一個新手acc,之後可能再重覆幾次先交易自己主acc(或者經拍賣場,游戲開店舖mark勁貴賣等自己買返,或者掉係地下俾自己主acc執返)個太空咭即時消失再block左C,咁B就可以唔使錢得到呢件裝備,甚至B再用呢件賊裝,再賣俾D收返現金,咁樣重覆呃幾次都唔會俾人check到,因為重來無俾過銀行acc俾人,電話又係假既,acc都係新acc可以del 用假ip開,就算游戲公司check都跟唔到咁多户口既交易紀錄,就算C用銀行户口搵到都係A户口,佢都唔會知道B自己身份

所以我建議樓主除左報警之外,
1) 搵下果段時間有其他人賣相同物品價錢又差不多,可能同呢件案有關

2)如果用銀行户口搵到A,check下佢係咪賣1500並一筆過你1500入俾佢,有機會如果有第二筆係B
第一睇呢啲呃人手法 學到野
但有幾個 case 第一就係有幾個 可以過數落 ckc 果個戶口度

第二就係用另一個方法 就係人地過唔到落ckc 戶口佢會比第二個戶口你過 但第二個戶口 黎黎去去都係果幾個戶口 上網搵到同黨既戶口

咁a 呢個角色應該唔成立? 因為呢條友比既戶口黎黎去去都係果幾個 除非佢扮埋a
但有幾個 case 第一就係有幾個 可以過數落 ckc 果個戶口度

第二就係用另一個方法 就係人地過唔到落ckc 戶口佢會比第二個戶口你過 但第二個戶口 黎黎去去都係果幾個戶口 上網搵到同黨既戶口

咁a 呢個角色應該唔成立? 因為呢條友比既戶口黎黎去去都係果幾個 除非佢扮埋a

咁幾乎可以證實係咁多年猶差都係做唔到野

各位巴打網上交易要自己小心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞