「警已報」網上遊戲交易,比曬銀行戶口姓名都呃!

571 回覆
359 Like 77 Dislike
上網買野一定要面交
佢阿哥個戶口 佢哋個姓都唔同 樓主見到咁樣就好醒水啦
雖然樓主都蠢 但要推到呢d仆街比人拉
樓主 我諗我識你啵
Btw 撐你架。呢啲傻閪係要比啲教訓
咁撚小額既單人案,警察唔會做野架
搞咁多嘢昆你1500蚊
呢條友仔都唔知夠18歲未
個人經驗,報左警都唔會拉到呢啲pk。
記得原因,好似話戶口不是對方本人的。
都柒唔哂
識得去報警
好撚過個堆平時比人呃鳩完乜撚都唔做
之後就走上黎求救
搞咁多嘢昆你1500蚊
呢條友仔都唔知夠18歲未

小數怕長計 佢12年開始昆 一個月可能輕鬆皮幾收入
好懷念呢d post
報警啱架啦
A : 行騙者
B : 錢行收款人
:受騙人

首先A 唔知邊度搵張過唔到數嘅卡相出黎(eg. google)

之後叫 過數

過唔到之後叫佢過落b戶口

b由頭到尾都無叫過 過數比佢

所以只可以當 on9過左數比佢

由於過數前銀行有再三叫 按確認先可以過數

所以銀行係唔會受理
唔會比返錢
警方都會以證據不足
唔告

而a方面
由於a係呢單野上面無任何得益
第一次比 張卡都唔知係咪真
(過唔到數果下都應該feel到啦)

所以都唔會告得佢入
AB都唔會有事

其實成件事係 on9
資料顯示ab兩兄弟唔同姓
又唔上網做下research先
真係好on9
我個朋友佢咁講

哇屌 真係無諗過可以咁做

如果B 用鬼卡/太空卡 真係查唔到

但有曬名同銀行戶口

呢個方法有名同銀行戶口有咩用
名同戶口個個人都係無辜人士 同你一樣比人呃緊

咁佢會要返啲錢架

個騙徒想要既係遊戲入邊既道具 唔係真錢呀巴打

你仲要未必知佢呃左邊隻GAME的野
btw支持報警
根本冇你地諗到咁複雜,犯人A先向朋友B借1500蚊,再上網賣道具,咁岩買家C想買,就叫買家C入錢去朋友B個房口當還左錢
岩岩訓醒 追返文先
A : 行騙者
B : 錢行收款人
:受騙人

首先A 唔知邊度搵張過唔到數嘅卡相出黎(eg. google)

之後叫 過數

過唔到之後叫佢過落b戶口

b由頭到尾都無叫過 過數比佢

所以只可以當 on9過左數比佢

由於過數前銀行有再三叫 按確認先可以過數

所以銀行係唔會受理
唔會比返錢
警方都會以證據不足
唔告

而a方面
由於a係呢單野上面無任何得益
第一次比 張卡都唔知係咪真
(過唔到數果下都應該feel到啦)

所以都唔會告得佢入
AB都唔會有事

其實成件事係 on9
資料顯示ab兩兄弟唔同姓
又唔上網做下research先
真係好on9

我以為唔會有野嘛
收工去銀行搞
報左警都唔知猶太人會唔會做野
長知識了
通常警察會做野,揾事主,然後叫你地庭外和解
唔係睇得好詳細

即係個騙徒仲未知邊個
於是兩個Bank acc都係人地既名?

咁都捉唔到
起碼都會搵到果兩個人出黎掛

暫時:
1.ckc戶口慣犯 最早紀錄由13年開始
2.猶差咁多年都做唔到野

你又知佢咁多年黎冇比人拉過
拉完坐完可以重犯,第2點唔夠證據去確立
唔明負評咩心態
早排ps4都係呃人反而咁多正評
係唔係價錢少d就唔抵幫?

其實有無諗過 online game野可以去網bar面交
而ps4 你買機 地鐵交收 點試機?
除左係咁 呃樓主既人 上網有其他人比佢呃既紀錄 功課又唔做下
同埋買 ps4個post 亦都比人屌 貪平少少 唔土鋪頭買
另外 呢d上網比人呃既post 個零月 又有人post上黎

樓主個1500蚊追唔返架啦 佢有心呃你 同埋又呃過其他人 仲消遙自在緊
咁撚on9,樓主比人呃反而比人罵蠢,居然唔係罵呃人個個,仲係到幫埋人諗借口點走數拉唔到人etc
我識佢,樓主留tg比我,我睇下有咩資訊比到你比黑警去拉人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞