「警已報」網上遊戲交易,比曬銀行戶口姓名都呃!

571 回覆
359 Like 77 Dislike
唔明負評咩心態
早排ps4都係呃人反而咁多正評
係唔係價錢少d就唔抵幫?

其實有無諗過 online game野可以去網bar面交
而ps4 你買機 地鐵交收 點試機?
除左係咁 呃樓主既人 上網有其他人比佢呃既紀錄 功課又唔做下
同埋買 ps4個post 亦都比人屌 貪平少少 唔土鋪頭買
另外 呢d上網比人呃既post 個零月 又有人post上黎

樓主個1500蚊追唔返架啦 佢有心呃你 同埋又呃過其他人 仲消遙自在緊

無時間去網吧呀嘛
on9仔
我識佢,樓主留tg比我,我睇下有咩資訊比到你比黑警去拉人

JosephBb
依d時候唔係要a俾返1500咩 過錯數好似有得追
唔明負評咩心態
早排ps4都係呃人反而咁多正評
係唔係價錢少d就唔抵幫?

其實有無諗過 online game野可以去網bar面交
而ps4 你買機 地鐵交收 點試機?
除左係咁 呃樓主既人 上網有其他人比佢呃既紀錄 功課又唔做下
同埋買 ps4個post 亦都比人屌 貪平少少 唔土鋪頭買
另外 呢d上網比人呃既post 個零月 又有人post上黎

樓主個1500蚊追唔返架啦 佢有心呃你 同埋又呃過其他人 仲消遙自在緊

講真宜家交易我都係要先物後錢(理佢咩理由)
或者500下會搵有誠信
同埋班警察真係食花生架咋
未買過game裝 但咁大銀碼 面交穩陣d
或者試下提面交 身有屎應該唔肯面交

JosephBb

搵唔到
你試下add我
wohahaha
正評
成日見到啲人比人騙錢post上連登又唔敢報警
樓豬好波
正評支持 呢種人你放過佢 佢就會呃更加既人

JosephBb

搵唔到
你試下add我
wohahaha

https://t.me/wohahaha
下次google下個戶口 睇下有冇呃人紀錄先啦

Lam Ngai Wai

直線自爆
夢之歷好多昆狗
幾年前都被呃過
下次google下個戶口 睇下有冇呃人紀錄先啦

Lam Ngai Wai

直線自爆

下次PO圖 睇下有冇blur 晒先啦
有銀行戶口一定搵到,不過錢就未必追得返
有銀行戶口一定搵到,不過錢就未必追得返

放心啦 一定追得返 只係時間問題
利申 報過 半年後拎返錢
Nos真係勁撚多昆狗 我當年賣隻六千既ac條友竟然肯過數真係嚇親我
一個chung,一個hung,兩兄妹個姓唔同你都唔懷疑
樓主報左驚就放心等差佬拉到人再搵你啦
我都報過三幾次, 三次都拉到人
幾十蚊至到過千蚊既case都拉到 只係時間既問題

有時d錢都唔係重點, 重點係果啖氣你真係吞唔落
是咁的
小弟一直有玩夢之歷險呢款遊戲
都因為呢款遊戲係童年回憶
所以從封測玩到呢家
亦因為夢之歷險既遊戲物品太吸引
所以我都會經常用銀行轉帳形式黎想要既野
昨日想收購遊戲物品,透過2000Fun交易平台貼文講自己想要既野
凌晨時候就有一位賣家whatsapp我話佢有個樣野
咁雙方傾好價錢無問題就進行現金交易
對方先俾一個戶口(匯豐銀行)我,話係佢自己
咁我機匯豐機轉帳俾佢,試左3次都唔接納

咁就問佢有無第二個戶口可以轉帳比佢
佢好快就比左第二個戶口我一樣都係匯豐

之後呢個戶口轉帳成功,佢話佢係大陸預佢七點幾返到屋企,點知一等等左19:30

一等等到21:XX分
Whatsapp由2個take變左1個take
我就覺得有啲奇怪
就用左第二部手機睇下佢咩事
見到佢上左線但唔回
嘗試比機會佢都唔珍惜
就去左警察局落案
警察叔叔叫我聽日去銀行印一份過數資料比佢
之後比48小時賣家回覆我,再無回應就CID做野
希望警方幫我找回公道
同向位巴絲以後網上交易要小心
呢家轉帳都呃到人

我同你遇到同一個情況,亦都係同一個人,已報警
咁睇黎佢係專業,唔係啲小學雞
哦 我知咩事喇 其實係個昆狗要買野 之後佢就扮賣野等你入錢落個真賣家度 佢再拎你張入數紙比個真賣家去拎貨
我有朋友試過中伏 佢係個真賣家 最後比警犬拉左
個警犬叫佢比番千五出黎庭外和解
我朋友唔肯 最後冇左件事
不過千五海戰15你都信就真你係抵你
其實如果人地個帳係偷返黎 你都冇可能追得返

你所指係遊戲帳號?
定係銀行帳號?

你on9架?
銀行帳號可以偷返黎
點解要入錢先, 唔一手交錢一手交貨, 橫掂都要約出黎
呢個po證據咁撚齊都有負評
負皮果堆做乜鳩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞